Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Intensivering en verdieping bestaande samenwerking

Het Rijksmuseum van Oudheden en Tresoar gaan nauwer samenwerken. Om dat te bekrachtigen tekenden de directeuren op vrijdag 20 juli 2018 een raamovereenkomst, die kaders schept voor de samenwerking tussen beide organisaties.

Succesvolle samenwerking

Tresoar is het Fries Historisch en Letterkundig Centrum in Leeuwarden. Een van de zwaartepunten in de collectie van Tresoar is de Buma Bibliotheek, een informatiecentrum voor de Klassieke oudheid. Vanuit de gedeelde focus op het gebied van de Griekse en Romeinse oudheid werken Tresoar en het museum al jaren samen, onder meer in de succesvolle Week van de Klassieken. Het is een wens van beide organisaties die samenwerking te intensiveren en verdiepen. Daarbij wordt ingezet op het vergroten van effectiviteit en efficiëntie en het benutten van elkaars kwaliteiten.

Foto’s beschikbaar voor een breed publiek

Een voorbeeld van de samenwerking tussen het museum en Tresoar is het project met de organisatie Livius. Livius heeft in het verleden heel veel foto’s gemaakt van antieke en islamitische monumenten in het Middellandse Zeegebied en het Midden-Oosten. Doel van dit project is om een selectie van de foto’s in het publieke domein te plaatsen, en zo voor een breed publiek toegankelijk te maken. De interpretatie en meta-datering van de foto’s wordt gedaan door Livius en daarbij wordt ondersteuning vanuit kennis en expertise geleverd door het Rijksmuseum van Oudheden en Tresoar. Zo versterken de organisaties samen het publieke domein.

Overeenkomst met Tresoar en Livius

Links voor: Wim Weijland, directeur Rijksmuseum van Oudheden, rechts voor: Bert Looper, directeur Tresoar. Links achter: Jona Lendering (Livius) en rechts achter: Luc de Vries (Tresoar).

Bezoek ons: