Met gratis kindercolleges en speurtocht

Juni 2021 is Kidsweek-maand in het Rijksmuseum van Oudheden. Er zijn deze maand allerlei extra’s met een Egyptisch tintje, speciaal voor Kidsweek-abonnees. Met elke woensdagmiddag een kindercollege over Toetanchamon en elke dag een superleuke Egyptische speurtocht. Als Kidsweek-abonnee heb je gratis toegang tot het museum en je (groot)ouders krijgen in deze periode € 2 korting op hun museumentree van € 12,50 p.p.

Kindertentoonstelling

Bezoek ook de kindertentoonstelling Op zoek naar Toetanchamon en doe als een echte archeoloog onderzoek naar het graf van deze beroemde Egyptische farao.

Tickets bestellen

  • Boek je tickets op de speciale Kidsweek-ticketspagina.
  • Je kunt kiezen tussen een regulier kaartje of een Toetanchamon-kaartje. Met het Toetanchamon-kaartje heb je toegang tot het hele museum én de kindertentoonstelling Op zoek naar Toetanchamon.

Let op: de Toetanchamon-tentoonstelling is snel vol, omdat er maar een beperkt aantal mensen naar binnen mag. Reserveer dus op tijd of kom door de weeks na schooltijd. Of boek een regulier kaartje om alle andere leuke dingen in het museum te doen!

Egyptische speurtocht

Speciaal voor Kidsweek-abonnees is er een superleuke speurtocht door de Egyptische zalen. Je gaat op zoek naar de voet van koning Toet!

  • data: dinsdag t/m zondag in juni 2021
  • tijd: 10.00 – 17.00 uur
  • haal je speurtocht op bij de kassa

Kindercollege Toetanchamon

Elke woensdagmiddag in juni is er een gratis kindercollege over de ontdekking van het graf van de beroemde farao Toetanchamon. De colleges worden gegeven door assistent-conservator Petra Hogenboom.

  • data: woensdag 2, 9, 16, 23 en 30 juni 2021
  • tijd: 15.00 – 15.30 uur
  • locatie: Leemanszaal, Rijksmuseum van Oudheden (alleen toegang voor kinderen)

Reserveren

reserveer vooraf je plekje voor het kindercollege op:
woensdag 2 juni 2021
woensdag 9 juni 2021
woensdag 16 juni 2021
woensdag 23 juni 2021
woensdag 30 juni 2021

Let op: als je reserveert voor het kindercollege, moet je daar bovenop nog een apart entreeticket voor het museum reserveren.

Kidsweek

Februari Kidsweek-maand