Concepts of Time

17 mei t/m 9 september 2018

Camile Smeets: Poortwachter (keramiek, 2009)Camile Smeets: Poortwachter (keramiek, 2009)
Bastienne Kramer: Venus van Langenzersdorf XL (keramiek en polyesther, 2014)Bastienne Kramer: Venus van Langenzersdorf XL (keramiek en polyesther, 2014)

Stichting Beelden in Leiden presenteert onder de titel Concepts of Time op drie locaties in Leiden werk van talentvolle, jonge kunstenaars. Vanaf 17 mei 2018 is het Rijksmuseum van Oudheden een van die locaties. De kunstwerken die u ziet variëren van beeldhouwwerk tot video en wandinstallatie.

De tentoonstelling Concepts of Time vindt u vanaf 17 mei 2018 op twee plaatsen in het museum: in de Muzezaal, direct links na de entreepoortjes voor de tentoonstellingszalen, en in de Egyptische tempel in de entreehal.

Acht kunstenaars, inspiratie uit het verleden

Hedendaagse kunstenaars laten zich graag inspireren door eeuwenoude vormentalen en technieken. Dat geldt ook voor de acht kunstenaars die voor deze tentoonstelling zijn geselecteerd door gastcurator Sandrine van Noort (curator kunstcollectie LUMC). Juliaan Andeweg, Daniëlle van Ark, Jasper Hagenaar, Nynke Koster, Damian Kapojos, Bastienne Kramer, Emma van der Put en Camile Smeets reflecteren allen op hun eigen wijze op aspecten uit het verleden. Drie van hen hebben speciaal voor deze gelegenheid nieuw werk gemaakt dat duidelijk verwijst naar de collecties van het museum.

Beelden in Leiden: jaarlijkse openluchttentoonstelling

De tentoonstelling in het museum maakt deel uit van de jaarlijkse openlucht-beeldententoonstelling op de Hooglandse Kerkgracht in Leiden. Stichting Beelden in Leiden biedt daarmee een podium aan talentvolle jonge beeldhouwers. Concepts of Time, de overkoepelende titel van deze zevende editie, staat in het teken van geschiedenis. Een mooie aanleiding om hedendaagse beeldhouwkunst te tonen in het Rijksmuseum van Oudheden dat dit jaar zijn tweehonderdjarig bestaan viert onder het motto al 200 jaar van nu.

De andere twee locaties in Leiden van Concepts of Time zijn de Hooglandsche Kerkgracht (openlucht, t/m 6 augustus 2018) en Galerie en voortuin van het Leids Universitair Medisch Centrum (t/m 2 september).