Tentoonstelling Dorestad op tv, radio en internet

NOS Journaal (1)

"Dorestad was dé havenstad van Nederland", zegt Annemarieke Willemsen, samensteller van de grote tentoonstelling over de wereldberoemde handelstad in het NOS Achtuurjournaal van vrijdag 17 april 2009.

NOS Journaal (2)

Het NOS Achtuurjournaal van donderdag 2 april 2009 besteedde aandacht aan de tentoonstelling 'Dorestad. Wereldstad in de Middeleeuwen'. Skeletten uit de tijd van Dorestad die vanaf 1967 werden opgegraven, zijn onlangs teruggevonden in een Utrechts fort. Ze liggen nu op onderzoek te wachten in de nieuwe depots van het Rijksmuseum van Oudheden. Over deze en andere vondsten uit Dorestad maakte het NOS Journaal en NOS Radio 1 Journaal een verslag, met opnames van de depots en het museum.

NOS Radio 1 Journaal

Ook het NOS Radio 1 Journaal besteedde op 2 april aandacht aan Dorestad, de skeletten en de tentoonstelling.

Website NOS Journaal

Op de nieuwswebsite van het NOS Journaal staat een uitgebreid artikel over Dorestad en de tentoonstelling. Daarin ziet u o.a. een tv-interview met conservator Annemarieke Willemsen over de gouden fibula van Dorestad en hoe die in 1969 werd gevonden.

Hoe?Zo! Radio (Teleac)

Hoe?Zo!, het Teleac-radioprogramma over wetenschap van alle dag, sprak op dinsdag 14 april met conservator Annemarieke Willemsen over de 'vergeten wereldstad Dorestad'.