Extra's bij de tentoonstelling

Uitslag Ontwerpwedstrijd

De winnaars van de ontwerpwedstrijd voor een 'nieuwe fibula van Dorestad' waren:

  • Categorie Junior
    Roan van der Voort (10 jaar) uit Alphen a/d Rijn
  • Categorie Speciaal Onderwijs
    Elora de Grijs (11 jaar) uit Delft
  • Categorie Senior
    Marieke van Werven (23 jaar) - Leiderdorp

De winnende ontwerpen zijn gekozen op basis van het juryrapport, de internetstemming en de in het museum uitgebrachte stemmen. De winnaars van de categorieën Junior en Speciaal Onderwijs kregen een 'Dorestad prijzenpakket'. De winnaar van de categorie Senior kreeg een sieradenbon. Alle genomineerden ontvingen een exemplaar van het boek 'Schitterend Sieraad'.

Boek 'Dorestad, een wereldstad in de Middeleeuwen'

Geïllustreerd boek over Dorestad, geschreven door Annemarieke Willemsen. Ze is conservator van de collectie Nederland Middeleeuwen van het Rijksmuseum van Oudheden en stelde de inhoud van de tentoonstelling samen. Annemarieke Willemsen presenteert in dit prachtig geïllustreerde lees- en bladerboek een schat aan archeologische, historische en kunsthistorische informatie.
Walburg Pers, 192 pagina's, prijs €29,95, te koop in Museumshop en boekhandels

Vikingspel

Een spel op de tentoonstelling van 999 games, van de makers van Kolonisten van Catan.

Schoolplaten en puzzel

Twee hedendaagse tekenaars maakten een nieuwe schoolplaat van Dorestad, geïnspireerd op de bekende plaat van J.H. Isings uit 1927.
De nieuwe schoolplaat van Paul Becx is ook als puzzel (1000 stukjes) verkrijgbaar in de Museumshop. (zie de afbeelding hiernaast)

Route en speurboekje voor kinderen

Op de route voor kinderen door de tentoonstelling was er van alles te beleven. Je kon munten met je eigen naam erop ontwerpen of voelen hoe zwaar een middeleeuws zwaard weegt. De route was gratis bij een bezoek aan het museum.