Wetenschappelijke bibliotheek

Bent u student, onderzoeker of geïnteresseerde in de oudheid? Kom dan eens kijken in de wetenschappelijke bibliotheek van het Rijksmuseum van Oudheden. Hier treft u een rijke collectie van ruim 27.000 boeken, tijdschriften, overdrukken, oude drukken en veilingcatalogi. Titels uit alle verzamelgebieden van het museum zijn beschikbaar: het oude Egypte, de klassieke wereld (Grieken, Romeinen en Etrusken), het oude Nabije Oosten en het vroege Nederland (tot 1500). 

Vrijwilligers

Een groep betrokken vrijwilligers zet zich sinds 2008 in om de bibliotheek op orde te houden en bezoekers te ontvangen. Iedereen is welkom in de bibliotheek, toegang en gebruik van de boeken en tijdschriften zijn gratis. Er worden geen boeken uitgeleend. U kunt ze in de bibliotheek raadplegen. Vergeet niet bij uw bezoek een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. 

Mail van tevoren uw wensen

Om u nog beter van dienst te zijn, ontvangen wij graag van tevoren een e-mail met daarin uw wensen. Wij leggen de boeken dan voor u klaar.

Zoeken in de catalogus

  • Zoektip: u kunt ook zoeken op een deel van een woord. Typ dat in het zoekveld en zet er een * achter, bijvoorbeeld: rom*