Art class

Beeld in de tentoonstelling 'Carthago'Beeld in de tentoonstelling 'Carthago'
Tekencursus Art Class Augustus2Tekencursus Art Class Augustus2

Tekenworkshop Carthago: impressies van een verdwenen stad

Carthago was een van de grootste steden van het Middellandse Zeegebied. Naast Rome en Alexandrië floreerde het als handelsstad. Door vele interculturele contacten onderging het invloeden uit vele gebieden. Fenicische, Romeinse Hellenistische, Cyprische, Perzische en Egyptische stijlen zijn te herkennen in de terug gevonden kunstwerken uit de verdwenen stad. Daarnaast zijn er ook invloeden herkenbaar uit nog zuidelijkere gebieden van Afrika.
In de Workshop laat je je inspireren door de archeologische rijkdom uit Carthago, variërend van prachtige marmeren en bronzen sculpturen tot kleurrijke mozaïeken en sieraden.

  • datum: zondag 25 januari 2015
  • tijd: 13.30 - 16.00 uur
  • locatie: Rijksmuseum van Oudheden
  • kosten: € 20, inclusief materiaal, exclusief entree voor het museum¹

¹ Museumkaart geldig. Tijdens de looptijd van Carthago geldt een eenmalige toeslag van € 2,50 op de museumentree.

Art class: 'Rondom Keizers en Carthago'

Carthago, een levendige stad met inwoners uit verschillende windstreken, was een van de grootste steden van het het Middellandse Zeegebied. Naast Rome en Alexandrië floreerde het als handelsstad en door vele interculturele contacten onderging het invloeden uit vele gebieden. Fenicische, Romeinse, Hellenistische, Pezische, Cyprische en Egyptische stijlen zijn te herkennen in de teruggevonden kunstwerken uit de verdwenen stad. Daarnaast zijn er ook invloeden herkenbaar uit nog zuidelijkere gebieden van Afrika.

In de Art class laat je je inspireren door de archeologische rijkdom uit Carthago, variërend van marmeren en bronzen sculpturen tot  kleurrijke mozaïeken en sieraden. We besteden ook aandacht aan de kunst uit Griekenland, Egypte en het Nabije Oosten. Oog in oog met de prachtige beelden uit de eeuwen rondom het begin van onze jaartelling ga je aan de slag met diverse tekenmaterialen. We kijken naar verschillen en overeenkomsten tussen beelden uit deze culturen. Rechte lijnen tegenover gebogen vormen, stilstand tegenover beweging, het ideale tegenover het dagelijkse, het eeuwige tegenover het tijdelijke.

De tekencursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De cursus vindt plaats in het museum en bestaat uit tien bijeenkomsten.

Data en aanvangstijden

Data:
4, 11, 18, 25 februari 2015
4, 11, 18, 25 maart 2015
1, 8 april 2015

Tijd:
woensdagochtend van 10.15 uur tot 12.15 uur of
woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur

Kosten

€ 120 voor tien bijeenkomsten, exclusief entree museum. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het museum. Tijdens de looptijd van Carthago geldt een eenmalige toeslag van € 2,50 op de museumentree.

Locatie

Rijksmuseum van Oudheden

Informatie en aanmelden

Corina Zuiderduin, Arte del Disegno, tel: 06 - 4633 4339 of stuur een e-mail.