Art class

Art class van Arte del DisegnoArt class van Arte del Disegno

Art class

Precies tweeduizend  jaar geleden overleed keizer Augustus, op 19 augustus in het jaar 14. Hij was de eerste keizer van het Romeinse Rijk. Dit rijk ontwikkelde zich vanuit een kleine stadstaat  in Italië tot een groot rijk rondom de Middellandse Zee. Vele culturen bewoonden dit gebied, elk met andere ideeën, andere sferen en andere stijlen. Nieuwe elementen deden hun intrede, oude verdwenen of kwamen juist opnieuw naar voren. Er waren ook vele mengvormen.

In deze Art class laat je je inspireren door zowel de Romeinse beelden, als de kunst uit Egypte, Griekenland en het Nabije Oosten. Oog in oog met de prachtige beelden uit de eeuwen rondom het begin van onze jaartelling ga je aan de slag met diverse tekenmaterialen.  We kijken naar verschillen en overeenkomsten tussen beelden uit deze culturen. Rechte lijnen tegenover gebogen vormen, stilstand tegenover beweging, solide vormen tegenover het vluchtige, het ideale tegenover het dagelijkse, het eeuwige tegenover het tijdelijke. In het laatste deel van de cursus zullen we ook een blik werpen op de tentoonstelling Carthago (te zien vanaf 27 november 2014).

De tekencursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De cursus vindt plaats in het museum en bestaat uit tien bijeenkomsten.

Data en aanvangstijden

  • Tijd: woensdagochtend van 10.15 uur tot 12.15 uur of woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur
  • Data: 8, 15, 22, 29 oktober 2014 
    5, 12, 19, 26 november 2014
    3, 10 december 2014

Kosten

€ 115 voor tien bijeenkomsten, exclusief entree museum. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het museum.

Locatie

Rijksmuseum van Oudheden

Informatie en aanmelden

Corina Zuiderduin, Arte del Disegno, tel: 06 - 4633 4339 of stuur een e-mail.