Volwassenenonderwijs

Reliëf uit het graf van Horemheb (te zien in het Rijksmuseum van Oudheden)Reliëf uit het graf van Horemheb (te zien in het Rijksmuseum van Oudheden)
Etruskische grafurn (530-520 v.Chr.) uit de RMO-collectieEtruskische grafurn (530-520 v.Chr.) uit de RMO-collectie

Bij het aanbod van educatieve programma's voor het volwassenenonderwijs werkt het Rijksmuseum van Oudheden samen met diverse culturele partners. Het museum faciliteert de praktische gang van zaken op cursusdagen. De verantwoordelijkheid voor aanbod en inhoud, en de afhandeling van inschrijving en betaling ligt bij de diverse cursusorganisaties zelf.

Arte del Disegno

Kunstenares Corina Zuiderduin van Arte del Disegno verzorgt tekencursusen en -workshops in het museum.

Haar eerstvolgende Art class heeft de tentoonstellingen Studio RMO en Nineveh als onderwerp en begint op woensdag 20 september 2017

Er is ook een driedelige Art class op zondag op 29 oktober, 5 en 12 november 2017.

Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs

De Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs is een landelijk cursusinstituut voor kunstgeschiedenis, met als voornaamste doel kunsthistorische kennis voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te maken. Binnen hun aanbod zijn diverse cursussen over het oude Egypte te vinden.

Huub Pragt Egyptoloog

Egyptoloog Huub Pragt verzorgt onder andere een divers cursusprogramma over het oude Egypte. De onderwerpen variëren van een Summer School egyptologie tot cursussen hiërogliefenschrift en grammatica.

Het Huis van Horus

Dit collectief van egyptologen organiseert cursussen, lezingen en reizen over en naar het oude Egypte. Het Huis van Horus maakt ook een nieuwsbrief en een full colour tijdschrift over de Egyptische cultuur. In het aanbod komen alle aspecten van het oude Egypte aan bod, zoals godsdienst, kunst, geschiedenis, architectuur en hiërogliefenschrift. Het Huis van Horus is een non-profit organisatie: de winst wordt geschonken aan de egyptologie en opgravingen in Egypte.

Livius

Livius is een samenwerkingsverband van enkele docenten die enthousiast zijn over de oude Mediterrane samenlevingen. Hun colleges behandelen uiteenlopende onderwerpen zoals Julius Caesar, de Griekse historicus Herodotos, de oudheid in Hollywood en bouwkunst in Egypte.

conens & van wiechen

Archeologe Annet van Wiechen reisde jarenlang met Ruud Conens (fotograaf) in het Middellandse Zeegebied en volgde daar onder andere de voetsporen van Romeinse keizers. Voor haar zaterdag-studiedagen, waarin steeds één persoon, periode of thema centraal staat, put zij uit hun rijke fotoarchief.

  • Meer informatie over deze lezingen, verhalen over archeologische vondsten en veel meer op de website OudWeb.nl.