Speur- en doeboekje Grieken

Speur- en doeboekje GriekenSpeur- en doeboekje Grieken

Willewete Grieken is het nieuwe boek van kinderboekenschrijfster Suzan Boshouwers en illustrator Veronica Nahmias. Bij het boek is een speurroute door het museum gemaakt, voor kinderen vanaf 5 jaar.

Tijdreis naar het oude Griekenland

"Kom! We gaan terug naar het oude Griekenland," zegt Alexios. Hij maakt een tijdreis naar het oude Griekenland en laat hen daar van alles zien. Waarmee speelden kinderen en waarom waren sporters bloot? Wie waren de Griekse helden en wat deden de oude Grieken in hun vrije tijd? Hoe belangrijk waren wetenschappers en wat is democratie? Op deze en andere vragen krijgen kinderen het antwoord met deze speurroute.

Speur- en doeboekje Grieken

Het speur- en doeboekje Grieken laat kinderen op een laagdrempelige en speelse wijze kennismaken met de oude Grieken. Ze moeten eerst in het museum speuren en goed kijken naar eeuwenoude objecten, om vervolgens een opdracht te doen. 

  • voor wie? kinderen vanaf 5 jaar
  • prijs: € 2,95
  • te koop bij de kassa van het museum

De inhoud van het speurboekje is afgestemd op Willewete - De Grieken. Het boek is verkrijgbaar in de museumshop en kost € 15,95. Mocht u het boek kopen, dan krijgt u het speur- en doeboekje er gratis bij. 

Nog meer speurroutes

  • Met Dummie de mummie op zoek naar Egyptische goden, mummiekisten en hiërogliefen (vanaf 8 jaar)
  • Speur- en doeboekje over Egyptische farao's (vanaf 4 jaar)
  • Met speurhond Luuk op zoek naar archeologische voorwerpen uit Nederlandse bodem (vanaf 8 jaar)