IJstijd

In de spannende tentoonstelling IJstijd (11 oktober 2014 t/m 10 mei 2015) stap je het verhaal van de kinderen Bor en Veer binnen. Tijdens een ijskoud avontuur zie je hoe de eerste moderne mensen van Europa woonden. Harmen van Straaten schreef het verhaal en tekende het decor.

Ergens in Europa, 20.000 jaar geleden. Het is al sinds mensenheugenis vreselijk koud. De elfjarige Bor en Veer zitten bij het kampvuur. Bor kijkt hoe Veer een stuk vacht bewerkt. Ze lacht een beetje naar hem. Opeens voelt Bor een duw in zijn rug. Het is de man met de wolvenvacht die hem wenkt om mee te gaan. De jongen durft het bijna niet te hopen… Mag hij eindelijk mee op jacht?

IJskoud avontuur


In de spannende kinderexpo IJstijd stap je het verhaal van Bor en Veer binnen. Tijdens een ijskoud avontuur zie je hoe de eerste moderne mensen van Europa woonden en moet je bewijzen dat je net als Bor en Veer de ontberingen van de ijstijd aankunt. Je staat oog in oog met gevaarlijke dieren, je doorstaat kou en je maakt vuur.
IJstijd: 11 oktober 2014 t/m 10 mei 2015


Illustraties van Harmen van Straaten


Harmen van Straaten illustreerde ruim vierhonderd jeugdboeken en schreef ruim vijftig verhalen voor alle leeftijden. Van prentenboeken voor de allerkleinsten, tot romans voor vijftienjarigen. Ook schreef hij het kinderboekenweekgeschenk van 2013.


Voor basisscholen is er bij de tentoonstelling een educatief programma