IJstijd

11 oktober 2014 t/m 10 mei 2015

Tentoonstelling 'IJstijd'Tentoonstelling 'IJstijd'
Bor en Veer, hoofdpersonen in de tentoonstelling 'IJstijd'Bor en Veer, hoofdpersonen in de tentoonstelling 'IJstijd'
Bor en Veer onder de ijstijd-sterrenhemelBor en Veer onder de ijstijd-sterrenhemel
Een grote mammoetEen grote mammoet
Bor en Veer maken een handafdruk in een grotBor en Veer maken een handafdruk in een grot
Wow, een sabeltandtijger!Wow, een sabeltandtijger!
Bor en Veer bij WolfmanBor en Veer bij Wolfman

Ergens in Europa, 20.000 jaar geleden...

Het is al sinds mensenheugenis vreselijk koud. De elfjarige Bor en Veer zitten bij het kampvuur. Bor kijkt hoe Veer een stuk vacht bewerkt. Ze lacht een beetje naar hem. Opeens voelt Bor een duw in zijn rug. Het is de man met de wolvenvacht die hem wenkt om mee te gaan. De jongen durft het bijna niet te hopen… Mag hij eindelijk mee op jacht?

IJskoud avontuur

In de spannende kinderexpo IJstijd kun je bewijzen dat jíj de ijstijd aankunt. Je stapt in het verhaal van de ijstijdkinderen Bor en Veer. Je staat oog in oog met gevaarlijke uitgestorven dieren, je gaat op jacht, je doorstaat de ijstijd-kou en je maakt vuur en gereedschap. Zo kom je erachter hoe het leven van de eerste moderne mensen van Europa er 20.000 jaar geleden uit zag. Net als Bor en Veer moet je bewijzen dat je de ontberingen van de ijstijd aankunt.

Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

Illustraties van Harmen van Straaten

Kinderboekenschrijver en illustrator Harmen van Straaten schreef het verhaal van de tentoonstelling. Hij maakte bovendien de tekeningen voor het decor en het lesmateriaal. Harmen van Straaten illustreerde ruim vierhonderd jeugdboeken en schreef ruim vijftig verhalen voor alle leeftijden. Van prentenboeken voor de allerkleinsten, tot romans voor vijftienjarigen. Ook schreef hij het kinderboekenweekgeschenk van 2013.

VerjaardagsfeestjeVier je verjaardag in de ijstijd met al je vrienden
MammoetspelEen eenzame mammoet is zijn kudde kwijt. Help hem zoeken!