Replica's en sieraden

Replica's van Egyptische dierenbeeldjesReplica's van Egyptische dierenbeeldjes
Replica van een beeldje van AphroditeReplica van een beeldje van Aphrodite
Keramiek uit TunesiëKeramiek uit Tunesië
Replica van een Etruskisch beeldje van AphroditeReplica van een Etruskisch beeldje van Aphrodite
Sieraden in de MuseumshopSieraden in de Museumshop

Kleine replica's

De museumshop verkoopt kleine replica's voor een klein prijsje. Denk bijvoorbeeld aan Romeinse munten of Egyptische beeldjes van een nijlpaard, de godin met de kattenkop Bastet, de god Anubis, een scarabee.

Grote replica's

Ook grotere replica's kunt u in de museumshop kopen. Het aanbod bestaat onder andere uit bustes uit het oude Egypte en de Griekse en Romeinse tijd. De meeste replica's zijn afbeeldingen van beroemde objecten uit gerenommeerde musea als het Britsh Museum en het Louvre. 

Keramiek

Schalen, borden en kommen van Tunesisch wit-keramiek, beschilderd door Tunesische handwerklieden: 
-prijzen variëren van €3 tot €50 
-geschikt voor oven en vaatwasser

Sieraden

Uiteraard mogen ook sieraden niet ontbreken in de Museumshop. U heeft keuze uit verschillende soorten sieraden uit verschillende culturen. Ook de prijzen zijn divers. De Museumshop biedt bijvoorbeeld Egyptische oorbellen met lapis-lazuli, zilveren Egyptische beeldjes (bijvoorbeeld godenbeeldjes of beeldjes in de vorm van een scarabee) en vergulde 'Ankh-oorbellen'. Ook kunt u een Griekse armband aanschaffen of een Romeinse halsketting.

De sieraden in de Museumshop zijn gemaakt door het British Museum, Reunion National Musée, Metropolitan en Petra Waszak.

Let op! De meeste sieraden en replica's zijn beperkt op voorraad. Daarom kan het soms voorkomen dat een replica of sieraad tijdelijk niet leverbaar is.