Vierhonderd bezoekers op Kidsweekdag

9 mei 2012

KnutselenKnutselen
Een piramide van Lego makenEen piramide van Lego maken
Speurtocht doenSpeurtocht doen
Mag ik ook een speurboekje?Mag ik ook een speurboekje?
Speurtocht doenSpeurtocht doen
KindercollegeKindercollege
KidsweekcaféKidsweekcafé
RondleidingRondleiding
Ontvangst in de TempelzaalOntvangst in de Tempelzaal
PrijsvraagPrijsvraag

Meer dan vierhonderd kinderen, vaders, moeders, opa's en oma's bezochten op woensdag 2 mei 2012 de oud-Egyptische Kidsweekdag in het Rijksmuseum van Oudheden. Lezers (en ook niet-lezers) van Kidsweek, een krant voor kinderen in de basisschoolleeftijd, konden de hele dag rondleidingen langs eeuwenoude objecten volgen, een Egyptische kijkdoos knutselen, een spannende speurtocht doen of een kindercollege over mummies en farao's volgen. En er was een spannende prijsvraag!

Kindercollege

Veel slimmeriken volgden een van de twee kindercolleges: Bestaat de vloek van de farao echt? of Waaraan herken je een farao?. De conservatoren van het museum vertelden hen over farao's, mummies en piramides. Wie nog vragen had, kon die naar hartenlust stellen. Meer weten over andere kindercolleges? Kijk op de website van de MuseumJeugdUniversiteit!

Winnaars prijsvraag

Naast de Egyptische tempel stond een pot vol scarabeeën. Vraag aan de kinderen was: hoeveel scarabeeën zitten erin? Het juiste antwoord was 263. Er waren maar liefst vier goede inzendingen: van Sophie ten Broecke, Teun Ebben, Mathilde Pos en Puk Wever. Zij krijgen allemaal een Egypte-pakket toegestuurd, met een boek over het oude Egypte, een collegekaart voor de MuseumJeugdUniversiteit en meer. Gefeliciteerd!

‹ Klik op de foto voor een vergroting. Ga via de pijltjes bovenaan naar de volgende foto.