Rijksmuseum van Oudheden ook in 2012 beneficiƫnt BankGiro Loterij

7 februari 2012

BankGiro Loterij: Goed Geld Gala 2012BankGiro Loterij: Goed Geld Gala 2012

Tijdens het feestelijke 'Goed Geld Gala' op maandag 6 februari 2011 in het Rijksmuseum Amsterdam heeft het Rijksmuseum van Oudheden, als meerjarige begunstigde van de BankGiro Loterij, opnieuw een cheque van €200.000 in ontvangst mogen nemen.

Aankopen en restauratie

Het Rijksmuseum van Oudheden is sinds 2010 begunstigde van de BankGiro Loterij en krijgt vijf jaar lang het bedrag van €200.000 jaarlijks uitgekeerd. Het museum zal het geld komende jaren gebruiken voor aankopen en restauratieprojecten. De eerste twee jaar werd het besteed aan de verbouwing en vernieuwing van de vaste afdeling 'Archeologie van Nederland'. In januari 2011 opende deze permanente tentoonstelling de deuren voor publiek.

64 miljoen verdeeld onder 58 organisaties

De opbrengst van de BankGiro Loterij steeg in 2011 naar ruim 128 miljoen euro. De helft hiervan - €64 miljoen - is bestemd voor cultuur en cultureel erfgoed in Nederland. Dit is de grootste jaarlijkse bijdrage die de deelnemers van de cultuurloterij tot nu toe hebben gegeven aan cultuur. Tijdens haar feestelijke Goed Geld Gala maakte de BankGiro Loterij bekend onder welke culturele instellingen zij dit recordbedrag verdeelt. In totaal namen 58 organisaties een cheque voor meerjarige of eenmalige steun in ontvangst.