Leidse musea ontvangen €546.420 van BankGiro Loterij voor MuseumMaandag

11 februari 2011

Wim Weijland neemt de cheque in ontvangst (foto: Roy Beusker)Wim Weijland neemt de cheque in ontvangst (foto: Roy Beusker)
Alle vertegenwoordigers van culturele instellingen op het Goed Geld Gala (foto: Roy Beusker)Alle vertegenwoordigers van culturele instellingen op het Goed Geld Gala (foto: Roy Beusker)

Leidse musea ontvangen €546.420 van BankGiro Loterij voor MuseumMaandag

Het Rijksmuseum van Oudheden, Naturalis en Museum Volkenkunde hebben van de BankGiro Loterij geld ontvangen voor het realiseren van 'MuseumMaandag'. Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij ontvingen de Leidse musea maar liefst €546.420 om dit gezamenlijke initiatief verder te ontwikkelen. Op MuseumMaandag gaan de drie musea exclusieve ontmoetingen aanbieden, met o.a. concerten, lezingen en kijkjes achter de schermen. Op het Goed Geld Gala van 10 februari 2011 kon De Bankgiro Loterij uit de opbrengsten van 2010 in totaal zo'n 60 miljoen verdelen over 57 culturele instellingen.

MuseumMaandag laten uitgroeien tot een landelijk merk

Naturalis, Museum Volkenkunde en Rijksmuseum van Oudheden zijn alle drie beneficiënt van de BankGiro Loterij. De musea zijn verheugd dat zij met deze bijdrage van de BankGiro Loterij het komende jaar in Leiden de MuseumMaandag kunnen ontwikkelen en realiseren. Veel musea zijn gesloten op maandag. Dat maakt deze dag bij uitstek geschikt om een museum in alle rust en op een exclusieve manier te bezoeken. Het is de bedoeling om MuseumMaandag uit te laten groeien tot een sterk, landelijk gedeeld merk. Daarmee kunnen musea opnieuw aantonen dat zij ondernemende instellingen zijn. De MuseumMaandag is een idee van het Rijksmuseum van Oudheden en Xsaga/Staging Brands. Op initiatief van het Rijksmuseum van Oudheden is het concept doorontwikkeld met Museum Volkenkunde en Naturalis.

RMO ook in 2011 beneficiënt BankGiro Loterij

Ook in 2011 mag het Rijksmuseum van Oudheden zich weer verheugen in het meerjarige beneficiëntschap van de BankGiro Loterij. Vorig jaar werd het museum daartoe benoemd voor een periode van vijf jaar. Tijdens het Goed Geld Gala kreeg RMO-directeur Wim Weijland in dit kader een cheque van €200.000 overhandigd.