MegaMythen genomineerd voor Gouden Apenstaart

19 januari 2011

MegMythenMegMythen

Stem op MegaMythen!

De RMO-game 'MegaMythen' is genomineerd voor de Gouden Apenstaart, de prijs voor de beste kinderwebsite. Tot 1 februari 2011 kun je via de website van de Gouden Apenstaart je stem uitbrengen. Vind je dat MegaMythen zou moeten winnen? Stem dan op deze spannende, grappige en leerzame game! Stemmen is binnen twee muisklikken gebeurd, en je hoeft je er niet voor te registreren.

Pak het vuur op de top van de Olympus

De Gouden Apenstaart wordt op 8 februari a.s. uitgereikt in twee categorieën: de beste kinderwebsite gemaakt door kinderen en de beste kinderwebsite gemaakt door volwassenen. MegaMythen is in de tweede categorie genomineerd. In deze online game maken kinderen kennis met de mythische verhalen van de Grieken. Ze proberen slimmer, sneller en stoerder te zijn dan de Griekse goden en helden. Het is de bedoeling om naar de top van de berg Olympus te klimmen en het beroemde vuur te pakken. Onderweg is het oppassen geblazen dat ze niet verzeild raken in de mythische onderwereld van de oude Grieken.

Eerdere Gouden Apenstaarten

De Gouden Apenstaart wordt sinds 2008 jaarlijks uitgereikt door de stichting Mijn Kind Online en het programma Digivaardig & Digibewust. Uit de ruim driehonderd inzendingen voor 2011 koos de jury alvast de vijf beste. De jury bestaat uit professionals op het gebied van websites voor kinderen. Ze let daarbij vooral op aantrekkelijkheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Eerdere winnaars in de categorie 'gemaakt door volwassenen' waren KRO Kindertijd (2008), Spangas (2009) en Spongebob (2010).

MegaMythen is gemaakt door Garciacity voor de kindertentoonstelling MegaGrieken, in opdracht van het Rijksmuseum van Oudheden en met steun van van het Gamefonds.