Doe mee aan de 'Terugblikken Canonquiz' voor kinderen

In 2009 won Mees Wolter van de Springstok in Amsterdam voor zijn hele klas een bezoek aan het ArcheonIn 2009 won Mees Wolter van de Springstok in Amsterdam voor zijn hele klas een bezoek aan het Archeon

De 'Terugblikken Canonquiz' van uitgeverij Delubas is een quiz voor kinderen van 8 t/m 12 jaar over de canon van de Nederlandse geschiedenis. Het gaat over belangrijke personen als Karel de Grote, Willem van Oranje of Anne Frank. En over belangrijke gebeurtenissen als de bloeitijd van de VOC, de watersnoodramp en de tweede wereldoorlog.

Met de 'Terugblikken Canonquiz' testen kinderen hun kennis over belangrijke gebeurtenissen en personen uit de Nederlandse geschiedenis, alleen of samen met klasgenoten. Voor de beste geschiedeniskenners zijn er prachtige prijzen te winnen, zoals een bezoek met de hele klas aan het Rijksmuseum van Oudheden. De quiz kan volledig online worden ingevuld.

Voor wie?
Alle kinderen van 8 tot en met 12 jaar mogen meedoen, individueel of met de hele klas.

Tot wanneer?
Meedoen kan tot aan het einde van de Week van de Geschiedenis. Die loopt van 16 t/m 24 oktober 2010.
Daarna worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Winnen?
In beide categoriën, klassikale en individuele deelnemers, zijn er diverse mooie prijzen te winnen.

Het Rijksmuseum van Oudheden is een van de organisaties en instellingen die dit jaar hebben meegewerkt aan de 'Terugblikken Canonquiz'. Het is de tweede keer dat Uitgeverij Delubas de quiz organiseert.