Leerkrachten gezocht voor startersbijeenkomst LES 2.0

Les 2.0 is een nieuw type leermiddel voor het voortgezet onderwijs dat honderden digitale lesplannen omvat. Het zijn lesplannen met een kwaliteitskeurmerk: ze hebben een heldere opbouw en maken gebruik van krachtige bronnen van bekende erfgoedinstellingen (bekend van Teleblik en ED*IT). De lesplannen zijn gekoppeld aan de LES 2.0-leerdoelenmatrix, opgesteld in samenwerking met het SLO.

Gratis ervaring 

LES 2.0 is nog in ontwikkeling, maar leerkrachten kunnen er dit schooljaar al gratis ervaring mee opdoen. Er komen collecties beschikbaar voor de onderbouwvakken 'mens en maatschappij', voor vmbo 'zorg en welzijn' (jaar 3 en 4) en voor de tweede fase biologie. De organisatie is op zoek naar een eerste groep scholen die praktijkervaringen met LES 2.0 wil onderzoeken en delen.

Meedoen? Kom naar de startersbijeenkomst op 29 september

Bent u geïnteresseerd? Kom dan op dinsdag 29 september 2009 naar de startersbijeenkomst van LES 2.0 bij de Beeld en Geluid Experience in Hilversum en laat uw gratis schoolaccount activeren. U ontvangt dan alle relevante informatie en maakt persoonlijk kennis met het LES 2.0-team.

Programma dinsdag 29 september:
13:30 Ontvangst 
14:00 Voorstelronde LES 2.0-team 
14:15 Wat is LES 2.0 en wat kun je ermee? 
15:00 Zelf uitproberen en ervaringen uitwisselen 
16:00 Napraten met hapje en drankje

Wie staan er achter  LES 2.0?

LES 2.0 is een initiatief van 27 scholen voor voortgezet onderwijs (Digilessen VO) en zes bekende erfgoedinstellingen: Nationaal Archief, Beeld en Geluid, Filmmuseum, Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden en Museum Volkenkunde.  LES 2.0 vormt een belangrijke aanvulling op het huidige aanbod van lesmateriaal en wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. het ministerie van OCW.

LES 2.0 in het kort:

  • Afgeronde leereenheden, gekoppeld aan kerndoelen en exameneisen
  • Krachtige en betrouwbare bronnen van musea en archieven (collecties Teleblik en ED*IT)
  • Kwaliteit: ontwikkeld door docenten uit de praktijk i.s.m. onderwijskundigen
  • Eenvoudig bereikbaar via uw ELO of gewoon via het internet (dus ook thuis)
  • Compacte leereenheden (in veel gevallen precies 1 lesuur)
  • Direct inzetbaar als kant-en-klare bouwstenen voor uw onderwijsprogramma en eenvoudig zelf aan te passen aan uw eigen wensen