Winnaars prijsvraag Egyptomania bekend

10 juli 2008

Prijswinnende helikoptervlucht EgyptomaniaPrijswinnende helikoptervlucht Egyptomania

Winnaars Egyptomania-prijsvraag bekend

Het Rijksmuseum van Oudheden feliciteert Tonja Baranov uit Nijmegen! De negenjarige Tonja ontving op zaterdag 5 juli als eerste haar prijs op vliegveld Lelystad, waar ze samen met haar moeder een rondvlucht in een helikopter maakte. De prijsvraag maakt deel uit van het kinderevenement ‘Egyptomania', dat t/m zondag 31 augustus 2008 in het Rijksmuseum van Oudheden wordt georganiseerd. Elke week verloot het museum onder de juiste inzendingen een rondvlucht in een helikopter.

Prijswinnaars

Week 1 (03 juli): Tonja Baranov uit Nijmegen (9 jaar)
Week 2 (10 juli): Fabian v.d. Tang uit Zoetermeer (6 jaar)
Week 3 (17 juli): Kees Bos uit Drouwenermond (8 jaar)
Week 4 (24 juli): Pipijn Klooster uit Linschoten (6 jaar)
Week 5 (31 juli): Anouska Nuij uit Rozenburg (10 jaar)
Week 6 (7 augustus): Rik Hilbrand uit Oudekerk a/d Amstel (11 jaar)
Week 7 (14 augustus) Senn Uitdehage uit Almere (9 jaar)
Week 8 (21 augustus) Isa Knoppert uit 's-Gravenzande (10 jaar)
Week 9 (28 augustus) Willem Wagenaar uit Leiden (7 jaar)

De prijs

De winnaars krijgen op 13 september 2008 een rondvlucht in een helikopter samen met één begeleider, vanaf vliegveld Lelystad. Bij slecht weer zal zo mogelijk worden uitgeweken naar de volgende zondag of een andere geschikte datum. Over de datum, tijd en plaats van de vluchten kan door de winnaars niet onderhandeld worden.

De activiteiten

In de gehele Tempelzaal zijn in de zomermaanden verschillende activiteiten, die de kinderen betrekken bij het bouwproces uit het oude Egypte. Ze kunnen piramides bouwen met blokken op schaal en kennis maken met de bouwtechnieken van de oude Egyptenaren. Er is een verkleedhoekje waar kinderen zich om kunnen toveren tot een Egyptische prinses, farao of boer. Een groot memoryspel met Egyptische afbeeldingen stelt het geheugen op de proef. Iedere zondagmiddag leert een Lego-kunstenares om een piramide of een sfinx te bouwen met Lego-steentjes.

Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door de heer H.P.A. van Beest, The LEGO-Group Denemarken en Jennegien Nieuwstraten.