Fabian (Het Huis Anubis) op bezoek in museum

16 mei 2008

Fabian in het museumFabian in het museum
Fabian in het museum 2Fabian in het museum 2
Fabian in het museum 3Fabian in het museum 3
Fabian in het museum 4Fabian in het museum 4
Fabian in het museum 5Fabian in het museum 5
Fabian in het museum 6Fabian in het museum 6
Fabian in het museum 7Fabian in het museum 7
Fabian in het museum 8Fabian in het museum 8

Het Rijksmuseum van Oudheden organiseerde in de meivakantie een speciale prijsvraag over Anubis, de Egyptische god van de mummies. Dit ter gelegenheid van de lancering van de nieuwe audiotour die werd ingesproken door acteurs van de populaire jeugdserie Het Huis Anubis. Zo'n vijftig prijswinnaars waren zaterdag 10 mei uitverkoren voor een ontmoeting met één van hun helden uit de serie Het Huis Anubis.

Geheime Anubis-ruimte

In de Tempelzaal van het museum meldden de jonge winnaars zich, uitgerust met fotocamera’s, vriendenboekjes en allerhande zaken waar straks een felbegeerde handtekening op bemachtigd kan worden. Om 11 uur was het zover: onder leiding van spreekstalmeester Hanneke gingen de kinderen naar de geheime Anubis-ruimte. Zelfs ouders mochten niet mee, wat voor sommigen een grote teleurstelling was. "Nu kan ik ze wéér niet in het echt zien!" verzuchtte een moeder die toch duidelijk niet tot de doelgroep van de serie behoorde.

De lichten gaan uit...

In de filmzaal draaide de clipspecial, met liedjes van Het Huis Anubis. De kinderen zongen zachtjes mee, vol verwachting van wat en vooral wie er komen ging. Eindelijk toch kondigde spreekstalmeester Hanneke een groots moment aan: de vertoning van de gloednieuwe trailer van de film over Het Huis Anubis die in oktober uitkomt. De lichten gaan uit... de trailer wordt gestart... en dan... verschijnt de held Fabian!

Geheimen

Fabian (gespeeld door acteur Lucien van Geffen) beantwoordde alle vragen die de kinderen verzonnen. Van “ben jij echt verliefd op Nienke?” tot “hoe kan dat nou dat die ene plant in het huis zo snel groeit?” en “Hoe oud is Victor?” tot “Ben jij in het echt net zo slim als Fabian?”. Ook verklapte hij een paar bijzondere geheimen over Het Huis Anubis. Mits de fans met de speciale groet 'Sibuna' beloofden deze geheimen niet verder te vertellen.  

Op de foto

Tot slot komen de fotocamera´s van pas. Eén voor één mogen de fans langskomen bij ´Fabian´, met hem op de foto en waar zij maar willen zijn handtekening krijgen. Op de mitella, in het vriendenboek, op het t-shirt, op de teenslipper of gewoon op de handtekeningenkaart: alles mag. En ondertussen heel veel plaatjes van heel dichtbij schieten.

Audiotour Huis Anubis downloaden

De MP3 van de nieuwe audiotour van het museum is tot en met 26 oktober 2008 vanaf deze site te downloaden.