Midden-Oosten Cultuurmarkt

30 september 2017

Kader Abdolah spreekt (foto: Yvette Wolterinck) en Mehmet Polat speelt op de Midden-Oosten CultuurmarktKader Abdolah spreekt (foto: Yvette Wolterinck) en Mehmet Polat speelt op de Midden-Oosten Cultuurmarkt

LUCIS (Leids Universitair Centrum voor de studie van Islam en Samenleving) organiseert de tweede editie van de Midden-Oosten Cultuurmarkt, in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden. Met o.a. een lezing van schrijver Kader Abdolah en een optreden van het Mehmet Polat Trio.

  • datum: zaterdag 30 september 2017
  • tijd: 10.00 - 17.00 uur
  • locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden
  • entree: gratis (om de museumzalen te bezoeken moet u wel entree betalen)

De Midden-Oosten Cultuurmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door steun van Aramco

Luisteren, kijken en proeven

Tijdens de Midden-Oosten Cultuurmarkt kunt u de hele dag interessante workshops en lezingen bijwonen. Ze worden gegeven door in het Midden-Oosten gespecialiseerde hoogleraren, experts en ervaringsdeskundigen.

Kader Abdolah houdt om 12.30 uur in de Leemanszaal een lezing van een half uur over zijn eigen ervaringen als schrijver en zijn persoonlijke analyse van de Nederlandse en Perzische literatuur. Net terug van een tournee in Frankrijk laat om 13.00 uur het Mehmet Polat Trio u in de Tempelzaal kennismaken met hun laatste album Ask Your Heart.

Bovendien zijn er vele lekkernijen om te proeven en kunt u genieten van muziekconcerten en acts. Bij de kraampjes kunt u exclusieve oosterse producten bekijken en kopen. De markt is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Programma
Download het programma van de Midden-Oosten Cultuurmarkt 2017
download bestand