De verhalen van Frits Naerebout

28 februari t/m 4 april 2018

Frits NaereboutFrits Naerebout
Romeinse sarcofaag met Bijbelscènes (collectie: Rijksmuseum van Oudheden)Romeinse sarcofaag met Bijbelscènes (collectie: Rijksmuseum van Oudheden)

Universitair docent Frits Naerebout heeft talloze verhalen over de Griekse en Romeinse geschiedenis op de plank liggen. Hij haalt ze met veel plezier voor u uit de kast tijdens zijn lunchlezingen in het Rijksmuseum van Oudheden. Elke woensdag in maart 2018 (plus 28 februari en 4 april) dient hij om 13.00 uur een kort maar krachtig lunchverhaal op. Neem uw broodjes of boterhammen mee en kom naar een lezing over sport en spel, barbaren en oorlog, religie en magie, of eten en drinken: het onderwerp is elke keer een verrassing.

  • data: woensdag 28 februari, 7, 14, 21 en 28 maart, 4 april 2018
  • tijd: 13.00 - ca. 14.00 uur (inclusief gelegenheid tot vragen stellen)
  • locatie: Trajanuszaal, Rijksmuseum van Oudheden
  • entree: gratis (excl. museumentree; lunch op eigen kosten)
  • aanmelden: niet nodig, maar kom op tijd, want vol=vol

Vijfendertig jaar schrijven en vertellen

Frits Naerebout is docent Oude Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij doceert al ruim vijfendertig jaar Griekse en Romeinse geschiedenis en is auteur van een lange reeks publicaties. Zijn boek De Oudheid. Grieken en Romeinen in de context van de wereldgeschiedenis (geschreven met zijn oud-collega Henk Singor) is al toe aan de 22ste druk.

Talloze verhalen van Frits verdienen een nieuwe kans

In vele jaren van docentschap heeft Frits meerdere fysieke en virtuele kasten gevuld met onderwijsmateriaal. Veel daarvan heeft hij slechts éénmalig of incidenteel gebruikt. Maar talloze verhalen verdienen het opnieuw verteld te worden. Daarom duikt hij opnieuw in zijn kast, haalt er de beste verhalen uit en presenteert die als levendige lunchlezingen in het Rijksmuseum van Oudheden.

Verrassingsmenu

Welk verhaal op welke dag op het menu staat, blijft een verrassing. Kom gewoon luisteren naar wat Frits die dag voor u heeft gekozen. Eén ding is zeker: hij serveert een onverwacht, maar altijd boeiend verhaal over de klassieke oudheid.