De kunsten van Ovidius

15 april 2018

De kunsten van OvidiusDe kunsten van Ovidius

Vertaalster Marietje d’Hane-Scheltema, voordrachtskunstenaar en acteur Joop Keesmaat en Latijnspreker en didacticus Casper Porton (Addisco Onderwijs) brengen het dichtwerk Metamorphoses van Ovidius weer tot leven. Ovidius’ dichtkunst is te horen in gereconstrueerd klassiek Latijn en in Nederlandse vertaling.

  • datum: zondag 15 april 2018
  • tijd: 19.00 - 21.30 uur
  • locatie: Tempelzaal
  • kosten: vrijwillige bijdrage
  • aanmelden: via de website van Addisco (in het opmerkingenveld svp 'Ovidius' invullen)

Let op: voor deze voorstelling heeft u geen specifieke voorkennis nodig van het Latijn, de Romeinse mythologie of de Metamorphoses van Ovidius.

Ovidius als denker

Casper Porton, Joop Keesmaat en Marietje d’Hane-Scheltema wisselen elkaar af in een samenspel van Latijn en Nederlands. Casper Porton draagt voor in het Latijn en toont u de klankeffecten die als special effects door het woordenkunstwerk van Ovidius zijn vervlochten. Joop Keesmaat laat als voordrachtskunstenaar enkele mythes horen in vertaling van Marietje d’Hane-Scheltema. In lijn met het thema van de Week van de Klassieken is er ook aandacht voor de filosofie achter het schijnbaar frivole epos van mythologische veranderingen. 

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 5 t/m 15 april 2018 op veel dagen verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

» Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl