Ga mee! En ontdek de stad Nineveh

20 oktober 2017 t/m 25 maart 2018

Kleurreconstructie van een reliëf uit een Assyrisch paleis (© Rijksmuseum van Oudheden)Kleurreconstructie van een reliëf uit een Assyrisch paleis (© Rijksmuseum van Oudheden)

Als je de tentoonstelling Nineveh gaat bekijken, neem dan bij de kassa de kinderaudiotour mee. Bij een flink aantal bijzondere voorwerpen hoor je dan leuke en gekke weetjes, of spannende en interessante verhalen. Wie alle opdrachten uit de audiotour goed uitvoert, maakt kans op een prijzenpakket (zie onderaan de pagina). De audiotour is geschreven door kinderboekenschrijfster Bette Westera.

  • gratis verkrijgbaar aan de kassa
  • duur: ongeveer 50 minuten
  • geschikt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar
  • looptijd tentoonstelling: 20 oktober 2017 t/m 25 maart 2018

Ontdek de stad Nineveh

In vijftig minuten kom je van alles te weten over de machtige Assyrische koningen die 2700 jaar geleden leefden. Hun hoofdstad Nineveh was toen de grootste stad ter wereld. Je hoort verhalen over de wonderlijke Assyrische goden, Jonas en de walvis (uit het bekende bijbelverhaal) en de beroemde bibliotheek van koning Assurbanipal, die vol lag met kleitabletten. De audiotour eindigt met zoekopdrachten in de paleiszaal van koning Sennacherib.

Over de auteur

Bette Westera begon haar loopbaan als kinderboekenschrijfster met het navertellen van bijbelverhalen voor kinderen. Inmiddels heeft ze ruim vijftig kinderboeken op haar naam staan: prentenboeken, (voor)leesboeken, poëziebundels en informatieve boeken. Bette heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Griffel en de Gouden Poëziemedaille.

Prijsvraag

Heb je in de paleiszaal alle letters verzameld? Dan kun je een woord van zeven letters maken. Het past bij de tentoonstelling... Vul het woord hieronder in en maak kans op een mooi prijzenpakket! Elke maand trekken we uit de juiste antwoorden van die maand een winnaar.

  • Vul onderstaand formulier in en klik op 'versturen'
  • Velden met een * = verplicht invullen
  • Je ontvangt een e-mail ter bevestiging van je aanmelding (tip: check je spambox)
  • Het kan een aantal seconden duren voordat je ziet dat het formulier wordt verzonden
Ik wil graag de e-mailnieuwsbrief van het Rijksmuseum van Oudheden ontvangen over: