Waar kinderen hun passies ontdekken

Met Verwonder om de hoek ontdekken kinderen in de regio Holland Rijnland hun passies. Verwonder om de hoek verbindt leerkrachten, ouders/verzorgers, buitenschoolse organisaties en aanbieders van educatieve activiteiten met elkaar. Denk aan musea, theaters, kunstencentra, schooltuinen, onderzoekslabs en nog veel meer. Er wordt samengewerkt aan een ‘leerecosysteem’ waar al het educatieve aanbod samenkomt.

Regio Holland-Rijnland

Leren en ontdekken doen kinderen niet alleen op school, dat doen ze overal en altijd, een leven lang. Bij Verwonder om de hoek kunnen kinderen en hun ouders zien wat er ‘om de hoek’ allemaal te doen is. Alle activiteiten – binnen én buiten schooltijd – in alle wijken en gemeenten in de regio Holland Rijnland zijn op de website te vinden.

Aan de slag

Scholen en BSO’s kunnen op de website van Verwonder om de hoek alle educatieve activiteiten uit de regio vinden. Ook ouders en verzorgers kunnen kijken welke activiteit buiten schooltijd bij hun kind past. Kinderen kunnen zelf aan de slag in de Verwonderwereld of op Expeditie in hun eigen wijk.

Aanbod van het Rijksmuseum van Oudheden

Binnen het onderwijsaanbod van Verwonder om de Hoek biedt het Rijksmuseum van Oudheden de volgende educatieve programma’s aan:

Voor de museumlessen en rondleidingen geldt:

  • maandag t/m vrijdag
  • om 9.00 uur, 11.00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur
  • je kunt direct bij ons reserveren ( online of via 071 – 5163 163) of via de website van Verwonder om de hoek