Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Museumbezoek

Wat zijn de openingstijden van het museum?
Het museum is zeven dagen per week geopend, van 10.00 tot 17.00 uur.

Is de museumwinkel geopend?
Ja, de museumwinkel is geopend voor alle bezoekers.

Is het museumcafé geopend?
Nee, het museumcafé is gesloten. U mag helaas ook geen zelf meegebracht eten of drinken nuttigen in het museumgebouw.

Zijn alle museumzalen gewoon open?
Ja, alle museumzalen zijn toegankelijk.

Welke tentoonstellingen zijn er te zien?
Ons actuele tentoonstellingsaanbod vindt u elders op deze website.

Is er een vaste looproute?
De meeste museumzalen zijn ruim genoeg om uw eigen route te kunnen kiezen. Op sommige plaatsen is aangegeven wat de geldende looproute is.

Kan ik gebruikmaken van een audiotour?
Ja, tijdens uw bezoek kunt u gebruikmaken van een gratis audiotour. De audiospeler wordt na ieder gebruik gereinigd.

Kan ik speurtochten kopen?
Ja, de speurtochten voor kinderen zijn gewoon te koop. U krijgt van ons een potloodje dat u na gebruik mag meenemen.

Is de lichtshow te zien?
De lichtshow op de Tempel van Taffeh wordt één keer per dag getoond (om 11.30 uur), mits de drukte het toelaat.

Reserveren

Is vooraf reserveren bij uw museum verplicht?
Ja, vooraf reserveren per tijdslot is verplicht. Dit geldt ook als u een Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart of andere kortingskaart heeft.

Waar kan ik mijn museumbezoek reserveren?
U kunt uw museumbezoek boeken via onze reserveringswebsite. Kies uw gewenste datum en tijdslot en vervolgens het type plus het aantal tickets dat u wilt reserveren.

Wat is een tijdslot?
Een tijdslot is de periode waarop u uw museumbezoek start. U mag de eindtijd van uw museumbezoek zelf bepalen en kunt dus zo lang in het museum blijven als u wenst. Het museum sluit om 17.00 uur, de museumzalen sluiten om 16.50 uur.

Ik heb de bevestigingsmail van de reservering niet ontvangen, wat nu?
Controleer eerst uw spam folder; soms komt de bevestigingsmail daarin terecht. Kunt u de bevestiging ook daar niet vinden, maar heeft u na het reserveren wel het bericht ‘Reservering voltooid’ te zien gekregen? Dan is uw reservering bij ons verwerkt. Werd u na betaling niet teruggeleid naar het scherm ‘Reservering voltooid’, maar is de reservering wel afschreven? Dan is de reservering nog niet helemaal afgerond. Neem in dat geval contact op met onze Servicedesk via info@rmo.nl of 071 5163 163 (ma-vr, 09.00-17.00 uur). We sturen de bevestiging dan alsnog naar u op.

Ik wil graag langskomen, maar ik heb verkoudheid- of griepklachten. Wat moet ik doen?
Heeft u verkoudheid- of griepklachten, volg dan het advies van het RIVM en blijf thuis. Als u heeft gereserveerd, stuur dan een e-mail naar info@rmo.nl om uw museumbezoek kosteloos te verplaatsen.

Kindertentoonstelling Toetanchamon

Kan ik met mijn reguliere kaartje ook de kindertentoonstelling Op zoek naar Toetanchamon bezoeken?
Nee, dat is helaas niet mogelijk. Wilt u Op zoek naar Toetanchamon bezoeken, dan boekt u een ticket inclusief deze tentoonstelling. Heeft u per ongeluk een ticket zonder de kindertentoonstelling geboekt, maar wilt u deze wel bezoeken? Neem dan contact op met onze servicedesk via info@rmo.nl of 071-5 163 163 (ma-vr 9:00-17:00).

Kan ik met mijn reservering voor de kindertentoonstelling Op zoek naar Toetanchamon ook de rest van het museum bezoeken?
Uw reservering is geldig voor het hele museum. We vragen u wel om uw bezoek te beginnen met Op zoek naar Toetanchamon. Zo houden we het aantal bezoekers op de kindertentoonstelling beperkt.

Ik heb gereserveerd voor een bezoek inclusief de kindertentoonstelling Op zoek naar Toetanchamon, maar ik wil eigenlijk alleen de vaste tentoonstellingen bezoeken. Wat moet ik doen?
U kunt contact opnemen met onze servicedesk via info@rmo.nl of 071-5 163 163 (ma-vr 9:00-17:00). Zij kunnen uw boeking voor u wijzigen.

Kan ik zelf kiezen hoe laat op de dag ik naar de kindertentoonstelling Op zoek naar Toetanchamon ga?
In verband met het beperkte aantal bezoekers dat tegelijk de kindertentoonstelling kan bezoeken, vragen wij u als eerste naar de kindertentoonstelling te gaan (1e verdieping) en daarna naar de andere zalen van het museum.

Moet ik alleen voor de kinderen reserveren voor de kindertentoonstelling Op zoek naar Toetanchamon, of ook voor de volwassenen?
U reserveert voor het hele gezin, zodat u de tentoonstelling gezamenlijk kunt bezoeken.

Kunnen mijn kinderen zelfstandig de kindertentoonstelling Op zoek naar Toetanchamon bezoeken?
Nee, graag begeleidt door minimaal één volwassene.

Hygiëne

Hoe wordt de hygiëne gewaarborgd?
Het museum volgt alle veiligheidsvoorschriften van het RIVM. Er zijn extra schoonmaakrondes, er zijn desinfecteermiddelen beschikbaar en apparaten zoals audiotours worden na ieder gebruik gereinigd. Bij de kassa is een spatscherm geplaatst. U wordt gevraagd tijdens uw bezoek 1,5 meter afstand te houden van onze museummedewerkers en andere bezoekers.

Zijn de toiletten te gebruiken?
Ja, de toiletten zijn te gebruiken en worden extra schoongemaakt.

Is de garderobe te gebruiken?
Ja, de kapstokken en kluisjes zijn te gebruiken. De kluisjes kunt u met een eigen 50 cent-munt, of met een (gedesinfecteerd) leenmuntje sluiten.

Is het dragen van een mondkapje in het museum verplicht?
We volgen de richtlijnen van de overheid: het dragen van een mondkapje in het museum is verplicht.

Overige vragen

Kan ik een arrangement, zoals een rondleiding of groepsbezoek boeken?
We organiseren privérondleidingen exclusief voor twee personen of voor één huishouden woonachtig op hetzelfde adres (maximaal vijf personen). Het is helaas nog niet mogelijk om met een groep het museum te bezoeken.

Kan ik met mijn school langskomen?
Vanaf 1 september is het weer mogelijk om met uw schoolklas langs te komen. Reserveer uw bezoek via de website of bij onze servicedesk via 071 5163163 of info@rmo.nl. Wanneer in de tussentijd veranderingen optreden in het aantal toegestane leerlingen door maatregelen van het RIVM en de Rijksoverheid, nemen we vooraf contact met u op.

Kan ik een zaal huren?
Ja, het is mogelijk om een zaal te huren. Houdt hierbij rekening met een aangepaste capaciteit. Neem voor alle mogelijkheden contact op met zaalverhuur@rmo.nl.

Tot wanneer blijven jullie maatregelen van kracht?
De veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staat voorop. We volgen de maatregelen van het RIVM en de Rijksoverheid op de voet en monitoren de bezoekersstromen continu. Vooralsnog blijven deze maatregelen tot nader order van kracht.

Bezoek ons: