Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Museumbezoek

Wat zijn de openingstijden van het museum?
Het museum is 7 dagen per week geopend, van 10.00 tot 17.00 uur. Reserveren voor een bezoek aan het museum is verplicht.

Is de museumwinkel geopend?
Ja, de museumwinkel is geopend voor bezoekers die hun museumbezoek hebben gereserveerd.

Is het museumcafé geopend?
Ja, het museumcafé is geopend voor bezoekers die hun museumbezoek hebben gereserveerd. Het assortiment en de capaciteit van het museumcafé zijn aangepast conform de richtlijnen van het RIVM en de Koninklijke Horeca Nederland.

Is een bezoek aan de museumwinkel of -café ook mogelijk zonder reservering?
Nee, alle faciliteiten in de Tempelzaal (zoals museumwinkel, museumcafé en toiletten) zijn alleen toegankelijk met een reservering voor een museumbezoek.

Zijn alle museumzalen gewoon open?
Ja, alle museumzalen zijn toegankelijk.

Welke tentoonstellingen zijn er te zien?
Ons actuele tentoonstellingsaanbod vindt u elders op deze website.

Is er een vaste looproute?
De meeste museumzalen zijn ruim genoeg om uw eigen route te kunnen kiezen. Op sommige plaatsen is aangegeven wat de geldende looproute is.

Is de lichtshow te zien?
De lichtshow op de Tempel van Taffeh wordt één keer per dag getoond (om 11.30 uur), mits de drukte het toelaat. De lichtshow is alleen te bekijken door bezoekers die een museumbezoek rond dit tijdstip hebben gereserveerd. Van 1 t/m 5 juni is de lichtshow wegens werkzaamheden niet te zien.

Kan ik gebruikmaken van een audiotour?
Ja, tijdens uw bezoek kunt u gebruikmaken van een gratis audiotour. De audiospeler wordt na ieder gebruik gereinigd.

Kan ik nog speurtochten kopen?
Ja, de speurtochten voor kinderen zijn gewoon te koop. U krijgt van ons een potloodje dat u na gebruik mag meenemen.

Reserveren

Waar kan ik mijn museumbezoek reserveren?
Uw museumbezoek reserveert u via onze reserveringswebsite. Kies uw gewenste datum en tijdslot en vervolgens het type plus het aantal tickets dat u wilt reserveren.

Waarom moet ik mijn museumbezoek reserveren?
De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers en medewerkers staan voorop. Deze maatregelen zijn genomen om bezoekers over de gehele dag te kunnen spreiden, zodat het museumbezoek voor iedereen verantwoord en veilig verloopt.

Waarom werken jullie met tijdsloten?
Door het instellen van tijdsloten kunnen we ervoor zorgen dat er niet teveel bezoekers tegelijkertijd binnen zijn. Door deze maatregel kunnen we een bezoek aan het museum voor iedereen verantwoord en veilig laten verlopen.

Moet ik ook reserveren als ik vriend van het museum ben (RoMeO-lid) of een Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart of andere kortingskaart heb?
Ja, iedereen dient, ongeacht de aanwezigheid van een kortingskaart, voor het museumbezoek te reserveren. Wel kunt u op de reserveringspagina aangeven dat u in het bezit bent van de kortingskaart, zodat u niet voor uw ticket hoeft te betalen. Voor gratis toegang is het noodzakelijk dat u de kortingskaart op de dag van uw bezoek meeneemt naar het museum.

Voor wie moet ik een tijdslot reserveren?
U moet voor iedereen uit uw gezin een starttijd reserveren, ook als u recht heeft op gratis tickets (bijvoorbeeld als u Museumkaarten of jonge kinderen heeft). In het bestelproces heeft u de keuze uit een ticket voor volwassenen (18+), jeugd (5 t/m 17 jaar) en kind (0 t/m 4 jaar). U kunt voor maximaal 5 personen tegelijk reserveren.

Wanneer in mijn tijdslot kan ik naar binnen?
Uw tijdslot is drie kwartier geldig. U kunt op elk moment binnen uw tijdslot naar binnen gaan. Als u bijvoorbeeld het tijdslot 11.00-11.45 uur gereserveerd heeft, kunt u zich tussen 11.00 en 11.45 uur melden bij de kassa.

Hoe lang mag ik in het museum blijven?
U mag de eindtijd van uw museumbezoek zelf bepalen en kunt dus zo lang in het museum blijven als u wenst. Het museum sluit om 17.00 uur, de museumzalen sluiten om 16.50 uur.

Kan ik op een wachtlijst geplaatst worden voor een tijdslot of dag die al helemaal vol is?
Helaas is het niet mogelijk om op een wachtlijst geplaatst te worden. U kunt een alternatieve keuze maken uit de dagen en tijden die nog beschikbaar zijn.

Ik heb een tijdslot gereserveerd, maar ik kom te laat of te vroeg bij het museum. Wat moet ik doen?
Als u te laat bij het museum bent, kunt u in het volgende tijdslot terecht, mits er plek is. Als dat niet mogelijk is, kunt u helaas niet meer naar binnen. U zult dan een nieuw tijdslot moeten reserveren. Bent u te vroeg, dan vragen we u buiten het museum te wachten tot u naar binnen mag.

Ik heb een tijdslot gereserveerd, maar ik heb verkoudheid- of griepklachten. Wat moet ik doen?
Heeft u verkoudheid- of griepklachten, volg dan het advies van het RIVM en blijf thuis. Stuur een e-mail naar info@rmo.nl om uw museumbezoek kosteloos te verplaatsen.

Mag ik het museum tijdens mijn bezoek verlaten en later op de dag terugkomen?
Nee, u kunt het museum alleen betreden binnen uw tijdslot. Later op de dag terugkomen is daarom niet mogelijk. U kunt wel tussentijds vanuit de museumzalen terugkeren naar de Tempelzaal, onze ontvangsthal met museumwinkel en museumcafé.

Hygiëne

Hoe wordt de hygiëne gewaarborgd?
Het museum volgt alle veiligheidsvoorschriften van het RIVM. Er zijn extra schoonmaakrondes, er zijn desinfecteermiddelen beschikbaar en apparaten zoals audiotours worden na ieder gebruik gereinigd. Bij de kassa is een spatscherm geplaatst. U wordt gevraagd tijdens uw bezoek 1,5 meter afstand te houden van onze museummedewerkers en andere bezoekers.

Zijn de toiletten te gebruiken?
Ja, de toiletten zijn te gebruiken en worden extra schoongemaakt.

Is de garderobe te gebruiken?
Ja, de kapstokken en kluisjes zijn te gebruiken. De kluisjes kunt u met een eigen 50 cent-munt, of met een (gedesinfecteerd) leenmuntje sluiten.

Verstrekt u mondkapjes?
Nee, mondkapjes zijn niet in het museum verkrijgbaar. Het is niet verplicht om een mondkapje te dragen in het museum.

Overige vragen

Kan ik een arrangement, zoals een rondleiding, groepsbezoek of kinderfeestje boeken?
Nee, arrangementen zoals rondleidingen en kinderfeestjes zijn momenteel niet te reserveren. Het is ook niet mogelijk om met een groep het museum te bezoeken.

Kan ik met mijn school langskomen?
Nee, het is momenteel niet mogelijk om met een schoolklas langs te komen. Wij volgen hierin het protocol ‘opstart basisonderwijs’, waarin vermeld staat dat er voorlopig nog geen groepsactiviteiten zoals excursies, schoolreisjes of uitstapjes plaats mogen vinden.

Kan ik een zaal huren?
Nee, het is momenteel niet mogelijk om een van onze zalen te huren. Het is niet mogelijk om met een groep het museum te bezoeken of een zaal te gebruiken.

Tot wanneer blijven jullie maatregelen van kracht?
De veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staat voorop. We volgen de maatregelen van het RIVM en de Rijksoverheid op de voet en monitoren de bezoekersstromen continu. Vooralsnog blijven deze maatregelen tot nader order van kracht.

Bezoek ons: