Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Cyprus - eiland in beweging

In het tentoonstellingsboek Cyprus – eiland in beweging maakt u kennis met de belangrijkste aspecten van de Cypriotische oudheid. Een internationaal team van specialisten heeft bijdragen geleverd over uiteenlopende onderwerpen uit de lange geschiedenis van Cyprus. Dit alles wordt geïllustreerd met prachtige foto’s van het eiland en van voorwerpen uit de tentoonstelling.

  • prijs: € 19,95
  • 136 pagina’s, full colour, te koop in de museumwinkel

Van vroegste bewoners tot archeologische topstukken

Het boek begint met de vroegste bewoners van het eiland, die in bootjes en op vlotten vanuit Anatolië de zee overstaken – met veestapel en al. Eeuwen later bevoeren de Cyprioten het Middellandse Zeegebied met schepen die geladen waren met tonnen aan ruw koper. U leest ook over het archeologisch onderzoek op Cyprus, van lukrake plunderingen in de negentiende eeuw tot modern wetenschappelijk onderzoek. Aparte hoofdstukken zijn gewijd aan de Cypriotische topstukken uit musea in Cyprus, Stockholm en Leiden.

  • Cyprus – eiland in beweging wordt uitgegeven door uitgeverij Sidestone. Het is ook verkrijgbaar in het Engels, onder de titel Cyprus: A Dynamic Island.

RMO Magazine

Het full colour magazine van vriendenvereniging RoMeO is te koop in de Museumshop. Met uitgebreide artikelen over o.a. de nieuwe tentoonstelling Cyprus.

  • prijs: € 3,50
  • 40 pagina’s, full colour, te koop in de museumwinkel

Cyprus-assortiment

Tijdens de looptijd van Cyprus heeft de winkel leuke extra’s te koop: ansichtkaarten van topstukken uit de tentoonstelling, een tentoonstellingsmagneet, verschillende replica’s van beeldjes uit het antieke Cyprus, een afgestemd sieradenassortiment en een interessante waaier aan Cyprus-gerelateerde boeken.

Tentoonstellingsboek Cyprus

De omslag van het tentoonstellingsboek 'Cyprus - eiland in beweging'

Bezoek ons: