Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Voor in huis of om uw hals

Replica’s

U kunt kiezen uit een ruim assortiment replica’s van objecten uit onze eigen collectie en van wereldberoemde klassieke beelden uit buitenlandse musea. Bijvoorbeeld:

  • Aphrodite, een beroemd beeld van deze Griekse godin uit de derde eeuw v.Chr. Het origineel kunt u zien in Musée du Louvre (Parijs).
  • Venus van Milo, nóg zo’n klassieker uit de Griekse beeldhouwkunst (tweede eeuw v.Chr.) uit de collectie van het Louvre.
  • Romeinse munten of Egyptische beeldjes van een nijlpaard, de godin met de kattenkop Bastet, de god Anubis, een scarabee.

Sieraden

Uiteraard mogen ook sieraden niet ontbreken in de Museumshop. U heeft keuze uit verschillende soorten sieraden uit verschillende culturen. Ook de prijzen zijn divers. De Museumshop biedt bijvoorbeeld Egyptische oorbellen met lapis-lazuli, zilveren Egyptische beeldjes (bijvoorbeeld godenbeeldjes of beeldjes in de vorm van een scarabee) en vergulde ‘Ankh-oorbellen’. Ook kunt u een Griekse armband aanschaffen of een Romeinse halsketting.

De sieraden in de Museumshop zijn gemaakt door het British Museum, Reunion des Musées Nationaux en Petra Waszak.

Sieraden Petra Waszak

Blikvangers in de Museumshop zijn de prachtige, exclusieve sieraden van de Duitse ontwerpster Petra Waszak. In het verleden was zij werkzaam voor grote modehuizen als Dior. Haar sieraden zijn geïnspireerd door oude culturen, de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden en wereldberoemde collecties uit Parijs, Londen en New York.

  • Let op! De meeste sieraden en replica’s zijn beperkt op voorraad. Daarom kan het soms voorkomen dat een replica of sieraad tijdelijk niet leverbaar is.

Bezoek ons: