Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Van collectieboekjes tot kinderboeken

Boeken over collectie en tentoonstellingen

Bij tijdelijke tentoonstellingen verschijnen Nederlandstalige boeken (A4-formaat) en kleinere boekjes (A5-formaat). Zo zijn de boekjes Casa RomanaFibula’sRomeinse KustPracht & precisieVoortreffelijk en waardigSchitterend sieraadBij nader inzien en Terracotta in de museumshop te koop. Ook de boeken die verschijnen bij bekende grote tentoonstellingen, zoals Goden van Egypte, CarthagoKoninginnen van de Nijl en Nineveh, zijn verkrijgbaar in de winkel.

Jubileumboek ‘Een geschiedenis van 200 jaar’

In dit lijvige werk staan talloze bijdragen over de geschiedenis van het Rijksmuseum van Oudheden. Het laat u kennismaken met de eerste hoogleraar archeologie en directeur van het RMO: Caspar Reuvens. Ook toont het u de vorming van de collecties vanaf 1818 en krijgt u zicht op de opgravingsgeschiedenis van het RMO.

 • prijs: € 45,00
 • 800 pagina’s, full colour

Collectieboekje Egypte

De Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden behoort tot de top 10 in de wereld en omvat zo’n 25.000 voorwerpen. Dit mooie boekwerkje staat vol met fraaie foto’s van de objecten en vertelt over de geschiedenis, onderzoek en restauratie van de collectie.

 • prijs: € 9,95
 • 92 pagina’s, full colour

Goden van Egypte – op zoek naar de wetten van de kosmos

In het tentoonstellingsboek bij Goden van Egypte (winter 2018-2019) vindt u bijdragen van diverse egyptologen, internationale en nationale specialisten op het gebied waarover hun bijdrage gaat. Het boek is gemaakt onder redactie van prof. dr. Maarten J. Raven, oud-conservator collectie Egypte van het Rijksmuseum van Oudheden. Het is verschenen bij uitgeverij Sidestone Press.

 • prijs: € 19,95
 • 168 pagina’s, full colour

Goden van Egypte – Van A tot Seth

In het kader van de tentoonstelling Goden van Egypte is ook Goden van Egypte – Van A tot Seth uitgebracht. Met dit handige boekje vindt u in een oogwenk alle informatie en wetenswaardigheden over de goden die in de expositie worden genoemd. Het is verschenen bij uitgeverij Sidestone Press.

 • prijs: € 9,95
 • 56 pagina’s, full colour

Tentoonstellingsboekje ‘Fibula’s. Vondsten, vormen en mode’

De bekendste en meest gevonden kledingaccessoires van de archeologie. In Nederland voorkomend vanaf de Bronstijd tot en met de Ottoonse tijd rond 1000 na Chr. In dit boekje maakt u kennis met de rijke collecties fibula’s van het RMO.

 • prijs: € 12,50
 • 70 pagina’s, full colour

Overzichtsboekje ‘Romeinse kust’

Het overzichtsboekje Romeinse kust geeft de huidige stand van zaken weer rondom het onderzoek naar de Romeinse kust. Het laat zien hoe de Romeinen in verschillende delen van de Nederlandse kustregio met de plaatselijke stammen omgingen. Het boekje is rijk geïllustreerd met kleurenafbeeldingen, artist impressions en foto’s van archeologische vondsten.

 • prijs: € 9,95
 • 76 pagina’s, full colour

Kleurboek Klassieke wereld

Tekendocente Corina Zuiderduin geeft met haar cursusbureau Arte del Disegno regelmatig cursussen en workshops in het Rijksmuseum van Oudheden. In haar nieuwe kleurboek (gemaakt met Marieke Ruigrok en Myra van Ruijven) vindt u een unieke set handgetekende kleurplaten. Ze zijn ontworpen naar beelden en objecten uit onze Griekse en Romeinse collectie. De tekeningen nodigen u uit om de witte, marmeren beelden naar eigen fantasie kleur te geven. Het kleurboek is te koop in onze Museumshop voor € 7,50.

Meer boeken over onderwerpen uit de collectie

De museumwinkel heeft nog meer publicaties over onderwerpen uit de museumcollectie in de schappen:

 • Egypt. Millenary Splendour: de meest complete publicatie van voorwerpen uit de Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden. Rijkelijk en kleurrijk geïllustreerd met veel nieuwe foto’s en toegelicht door een groot aantal internationale specialisten. Editors: P. Giovetti en D. Picchi, 592 pagina’s, Engelstalig, prijs € 65
 • Gouden Middeleeuwen: fraai lees- en bladerboek met een schat aan archeologische en (kunst)historische informatie over de vroege Middeleeuwen. Auteur: Annemarieke Willemsen, 192 pagina’s, prijs € 19,95

Eigen wetenschappelijke publicaties

In de wetenschappelijke PALMA-reeks is er aandacht voor onderwerpen en onderzoek in relatie tot de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden. Vanaf oktober 2017 heeft de reeks een nieuw jasje gekregen en zijn de delen aantrekkelijker geprijsd.

Nog veel meer boeken…

 • Veel boeken in de museumshop zijn speciaal voor kinderen, van informatief tot prentenboek. Bijvoorbeeld de voorleesboeken van Arend van Dam, de avonturen van Dummie de mummie, Geronimo Stilton, Professor Kleinbrein, Julius Zebra en Nurdius Maximus. Daarnaast zijn er verschillende strips waaronder De reizen van Alex, Paprus en Suske & Wiske.
 • Boeken over specifieke onderwerpen zijn er in overvloed. Denk daarbij aan titels als The Complete Gods and Goddesses of Ancient Egypt, The complete Roman Legions, In de sporen van Alexander de Grote en Cultuurgeschiedenis van de Middeleeuwen.
 • Verder zijn er in de museumshop boeken te koop van auteurs als Fik Meijer, Anton van Hooff, Jona Lendering, Tom Holland, Philip Matyszak, Anthony Everitt, Imme Dros Adrian Goldsworthy, Tom Buijtendorp en Simone Kramer.

Dvd-boxen over geschiedenis en archeologie

 • De Rome Box is een verzameling van vier dvd’s over de opkomst en ondergang van het Romeinse Rijk. De bekroonde documentaire behandelt onder meer de regeerperiode van Julius Caesar.
 • Diverse BBC-documentaires, waaronder: De Griekse Oudheid, Het Romeinse Rijk en De middeleeuwen, een tijdperk van licht.
 • Voor kinderen: Prince of Egypt, Ice Age en Asterix.

Bezoek ons: