Van collectieboekjes tot kinderboeken

Boeken over collectie en tentoonstellingen

Bij tijdelijke tentoonstellingen verschijnen Nederlandstalige boeken (A4-formaat) en kleinere boekjes (A5-formaat).

Jubileumboek ‘Een geschiedenis van 200 jaar’

In dit lijvige werk staan talloze bijdragen over de geschiedenis van het Rijksmuseum van Oudheden. Het laat u kennismaken met de eerste hoogleraar archeologie en directeur van het RMO: Caspar Reuvens. Ook toont het u de vorming van de collecties vanaf 1818 en krijgt u zicht op de opgravingsgeschiedenis van het RMO.

  • prijs: € 34,95
  • 800 pagina’s, full colour

Collectieboekje Egypte

De Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden behoort tot de top 10 in de wereld en omvat zo’n 25.000 voorwerpen. Dit mooie boekwerkje staat vol met fraaie foto’s van de objecten en vertelt over de geschiedenis, onderzoek en restauratie van de collectie.

  • prijs: € 9,95
  • 92 pagina’s, full colour

Goden van Egypte – op zoek naar de wetten van de kosmos

In het tentoonstellingsboek bij Goden van Egypte (winter 2018-2019) vindt u bijdragen van diverse egyptologen, internationale en nationale specialisten op het gebied waarover hun bijdrage gaat. Het boek is gemaakt onder redactie van prof. dr. Maarten J. Raven, oud-conservator collectie Egypte van het Rijksmuseum van Oudheden. Het is verschenen bij uitgeverij Sidestone Press.

  • prijs: € 5
  • 168 pagina’s, full colour

Kleurboek Klassieke wereld

Tekendocente Corina Zuiderduin geeft met haar cursusbureau Arte del Disegno regelmatig cursussen en workshops in het Rijksmuseum van Oudheden. In haar nieuwe kleurboek (gemaakt met Marieke Ruigrok en Myra van Ruijven) vindt u een unieke set handgetekende kleurplaten. Ze zijn ontworpen naar beelden en objecten uit onze Griekse en Romeinse collectie. De tekeningen nodigen u uit om de witte, marmeren beelden naar eigen fantasie kleur te geven. Het kleurboek is te koop in onze Museumshop voor € 6.

Meer boeken over onderwerpen uit de collectie

De museumwinkel heeft nog meer publicaties over onderwerpen uit de museumcollectie in de schappen:

  • Gouden Middeleeuwen: fraai lees- en bladerboek met een schat aan archeologische en (kunst)historische informatie over de vroege Middeleeuwen. Auteur: Annemarieke Willemsen, 192 pagina’s, prijs € 19,95

Eigen wetenschappelijke publicaties

In de wetenschappelijke PALMA-reeks is er aandacht voor onderwerpen en onderzoek in relatie tot de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden. Vanaf oktober 2017 heeft de reeks een nieuw jasje gekregen en zijn de delen aantrekkelijker geprijsd.

Nog veel meer boeken…

  • Veel boeken in de museumshop zijn speciaal voor kinderen, van informatief tot prentenboek. Bijvoorbeeld de voorleesboeken van Arend van Dam, de avonturen van Dummie de mummie, Geronimo Stilton, Professor Kleinbrein, Julius Zebra en Nurdius Maximus. Daarnaast zijn er verschillende strips waaronder De reizen van Alex, Paprus en Suske & Wiske.
  • Verder zijn er in de museumshop boeken te koop van auteurs als Fik Meijer, Anton van Hooff, Jona Lendering, Tom Holland, Philip Matyszak, Anthony Everitt, Imme Dros Adrian Goldsworthy, Tom Buijtendorp en Simone Kramer.
Museumwinkel 2018 Boeken

Museumwinkel 2018 Boeken

Boekje Egypte museumwinkel

Jubileumboek 200 jaar RMO Boeken