Vanaf 1 juli 2022 kunnen kinderen t/m 18 jaar het museum gratis bezoeken.

Vier een Egyptische zomervakantie!

Stap duizenden jaren terug in de tijd, in de wonderlijke wereld van farao’s en goden, piramides, hiërogliefen en de Nijl. Deze zomer zijn er drie extra tentoonstellingen over het oude Egypte om samen te ontdekken. Vier jij deze Egyptische zomervakantie met ons mee? Lees hieronder wat er allemaal te doen is in het museum.

Avontuur langs de Nijl

In dit doe-avontuur voor de hele familie kom je alles te weten over de rivier de Nijl, vroeger en nu. Zeil met de noordenwind mee en reis langs eeuwenoude steden, woeste watervallen en woestijnen, van de Middellandse Zee tot diep in Afrika. Onderweg leer je papyrus maken, Egyptische hiërogliefen schrijven en bouw je een piramide. Weet jij de bron van de langste rivier ter wereld te ontdekken?
» meer informatie
3 juli – 4 september 2022

Op zoek naar Toetanchamon

Speurneuzen opgelet! Steek je handen uit de mouwen, ontcijfer hiërogliefen en kraak de codes. Hier ontmoet je de goden van het Egyptische dodenrijk. Wie weet vind je het verborgen graf van Toetanchamon, de beroemdste farao ter wereld, en achterhaal je in het laboratorium hoe hij er ooit heeft uitgezien!
» meer informatie
3 juli – 4 september 2022

De papyrus van Qenna

Egyptische symbolen, goden en magische spreuken. Het 17 meter lange ‘dodenboek’ van de handelaar Qenna staat er vol mee! De langste Egyptische papyrusrol uit de museumcollectie is nét compleet gerestaureerd en nu voor het eerst in de volle lengte te zien.
» meer informatie
22 juni – 4 september 2022

Summer School Egypte

Op woensdagmiddag 27 juli, 3, 10 en 17 augustus (14.00 -15.00 uur) zijn er gratis kindercolleges over Egyptische goden en koningen, zelf hiërogliefen schrijven en de Nijl. Vooraf aanmelden is verplicht.
» meer informatie

Spetterende lichtshow

De meer dan tweehonderdjarige geschiedenis van het museum komt tot leven in een spetterende lichtshow op de échte Egyptische tempel in de centrale hal van het museum. Het vier minuten durende spektakel is tijdens de zomervakantie dagelijks te zien om 11.30 en 13.30 uur. Om 15.30 uur draait er een versie speciaal voor kinderen.

Egyptische zomervakantie

Avontuur langs de Nijl Egyptische zomervakantie