Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Speuren in de woestijn en op het strand

Wat hebben het Noordzeestrand en de woestijn van Egypte met elkaar gemeen? Veel zand natuurlijk, en je kunt er fantastische ontdekkingen doen! Wij nemen je deze zomervakantie mee naar twee van de grootste archeologische schatkamers ter wereld: Doggerland en Egypte, in tentoonstellingen voor jong en oud. Bovendien zijn tijdens de zomervakantie alle kinderspeurtochten gratis verkrijgbaar bij de kassa.

Speuren in Doggerland

Speciaal voor families hebben we de Doggerland-challenge gemaakt: hoe overleef je als familie in de ijstijd? Durven jullie de uitdaging aan? Ga dan op verkenningstocht door de tentoonstelling Doggerland met het gratis Doggerland-doeboekje. Al speurend en puzzelend maak je kennis met mammoeten, wolharige neushoorns en mensen die tijdens de prehistorie in Doggerland leefden. En vergeet de prijsvraag niet!

Sporen van een verdwenen wereld

In de prehistorie kon je van Nederland naar Engeland lopen over wat nu de bodem van de Noordzee is. Daar leefden toen mammoeten, wolharige neushoorns, Neanderthalers en de eerste moderne mensen. Die verdwenen wereld heet Doggerland. Als je goed zoekt, vindt je de sporen, fossielen en werktuigen ervan terug op de zeebodem én gewoon op het strand.

Op zoek naar Toetanchamon

De woestijn in Egypte, bijna honderd jaar geleden: archeoloog Howard Carter speurt naar het verborgen graf van farao Toetanchamon. Het is bloedheet, hij is al jaren bezig en heeft nog niets gevonden. Maar dan… kom jij hem te hulp in onze kindertentoonstelling Op zoek naar Toetanchamon!

Spellen en raadsels

Met spellen en raadsels ontdek je de geheime toegang tot Toetanchamons graf. In de ondergrondse tombe kom je van alles te weten over de farao, mummies en de Egyptische goden. In het mummie-lab doe je proefjes en experimenten. Wat weet jij allemaal over Toetanchamon te ontdekken? En waarom was hij zó bijzonder dat iedereen hem, meer dan drieduizend jaar na zijn dood, nog steeds herkent?

Dagje strandstruinen

Zin in een lekker dagje struinen op het strand? Ga dan op zondag 22 augustus 2021 mee op pad met Doggerland-experts en speur langs het strand van De Zandmotor (bij Kijkduin/Den Haag) naar prehistorische sporen en overblijfselen.
Meer informatie en aanmelden

Bezoek ons: