Workshop: gamen in de klas of het museum

Moderne games geven een steeds realistischer beeld van het verleden. Hoe kun je games gebruiken om de museumbezoeker of een leerling spelenderwijs te leren hoe het verleden eruitzag, bijvoorbeeld in de Klassieke oudheid? In deze workshop verkent u de mogelijkheden om games in te zetten en uw doelgroep actief te laten nadenken over het verleden.

  • datum: zaterdag 1 april 2023
  • tijd: 15.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur)
  • locatie: Leemanszaal, Rijksmuseum van Oudheden
  • kosten: gratis (excl. museumentree)
  • aanmelden: via het aanmeldformulier

Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Klassieken (23 maart t/m 2 april 2023).

Revolutie in het onderwijs

In de workshop Revolutie in het onderwijs over de Klassieken: gamen in de klas of het museum verkennen Daan van Leeuwen (hoofdredacteur van Kleio en vakdidacticus geschiedenis), Pieter Mannak (lerarenopleider Geschiedenis aan de Hogeschool Utrecht) en Pieter van den Heede (onderzoeker aan de Erasmus Universiteit) hoe je games op een zinvolle manier in kunt zetten in de klas en in het museum.

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 23 maart t/m 2 april 2023 tien dagen lang verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

Informatie over het programma van andere musea vind je op de website Weekvandeklassieken.nl

Aanmelden

Verstuur onderstaand formulier als u de workshop wilt bijwonen. Bent u later onverhoopt verhinderd? Geef dit aan ons door via . Dan kunnen we iemand anders blij maken met uw plaats.

Voer een nummer in van 1 tot 2.
(Optioneel) Blijf op de hoogte en meld u aan voor onze nieuwsbrief over:
Aangemeld voor de nieuwsbrief? U ontvangt dan binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid

Domitianus-game

Beeld uit de game bij de tentoonstelling 'Domitianus' (2022)