Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Door veelverteller en allesweter Lucas Knitel

Veelverteller en allesweter Lucas Knitel neemt jong en oud mee op avontuur. Te midden van de voorwerpen uit de oudheid vertelt hij over Griekse goden, Koning Midas en de doos van Pandora.

Programma verteltheater

13.00 uur: Koning Midas en de muziekwedstrijd
Als de Griekse goden Pan en Apollo ruzie krijgen over wie van hen de mooiste muziek kan maken, zit er maar een ding op: een wedstrijd! Maar dan moet er natuurlijk wel een jury komen om te bepalen wie er wint. De soms wat dwaze koning Midas is een van de gelukkige juryleden. En nu maar hopen dat hij een verstandige keuze maakt.
leeftijd: vanaf 5 jaar
duur: ca. 20 minuten

15.00 uur: De doos van Pandora
Als haar man op een lange reis gaat, en zij alleen thuis moet blijven, begint Pandora zich al snel te vervelen. Wat zal ze eens gaan doen? Wacht, had haar man niet een heel bijzondere doos waar zij nooit in mag kijken? Wat zou daar toch in zitten? Misschien is dit een goed moment om stiekem even te spieken… Wat kan er nou helemaal misgaan?
leeftijd: vanaf 8 jaar
duur: ca. 20 minuten

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 26 maart t/m 5 april 2020 tien dagen lang verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl

Bezoek ons: