Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Lara Weiss over de kapel van Paätenemheb

Twee keer per maand houdt een conservator van het Rijksmuseum van Oudheden een livestream-lezing over een van de topstukken uit de collectie. Op deze zondagmiddag vertelt Lara Weiss, conservator collectie Egypte, over de kapel van Paätenemheb. Wat staat er op de muren afgebeeld en waarom? Via de chat kunt u vragen stellen, die na afloop van de lezing worden beantwoord.

  • datum: zondag 28 maart 2021
  • tijd: 14.00 – 15.00 uur
  • locatie: livestream vanuit het Rijksmuseum van Oudheden
  • kosten: gratis

Aanmelden livestream

Meld u aan voor de livestream

Iedereen kan deze topstukkenlezing gratis volgen. U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de lezing kunt volgen. De uitzending is vanaf een kwartier voor aanvang online.

De kapel van Paätenemheb

Paätenemheb was koninklijk schenker aan het hof van Toetanchamon, rond 1300 v.Chr. Zijn grafkapel stond ooit bovenop zijn ondergrondse grafkamers in Sakkara (Egypte). Ingehuurde priesters, vrienden, collega’s en natuurlijk zijn familie hem konden hem hier offers brengen en hem herdenken. De ruimte in zijn kapel is vrij krap. Daarom komt dit monument bijna nooit aan bod bij rondleidingen in het museum. Een groep zou immers veel te dicht op elkaar moeten staan, en zeker in tijden van COVID-19 is dat geen optie. Deze online rondleiding biedt dan ook een unieke kans om samen met Lara Weiss naar de mooie details in de kapel van Paätenemheb  te kijken: u ziet niet alleen de beroemde harpspeler, maar ook heel veel andere details. Wat staat er allemaal op de muren afgebeeld en waarom?

Meer topstukkenlezingen in 2021

Nieuw topstukkenboek

Nog veel meer topstukken uit onze rijke collectie vindt u in ons nieuwe, ruim geïllustreerde topstukkenboek. Met honderd hoogtepunten uit de museumcollectie, van de Egyptische tempel van Taffeh tot aan de middeleeuwse fibula van Dorestad. Topstukken van het Rijksmuseum van Oudheden is 216 pagina’s dik en kost € 19,95.

Het boek is te koop in onze online webshop

Kapel Paätenemheb

Bezoek ons: