Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Livestream-lezing door Luc Amkreutz

In deze livestream-lezing verzorgt RMO-conservator Luc Amkreutz een kennismaking met de wonderbaarlijke prehistorische eilandcultuur van Malta in de periode 3600-2500 v.Chr. De grote stenen tempels van Malta, de enorme ondergrondse graftombes en de archeologische vondsten uit deze bouwwerken zijn de stille getuigen van de grootse prestaties waartoe de prehistorische bewoners van het eiland in staat waren.

  • datum: dinsdag 11 mei 2021
  • tijd: 20.00 – 21.00 uur
  • locatie: livestream-lezing vanuit het Rijksmuseum van Oudheden
  • kosten: gratis
  • georganiseerd door RoMeO, de vriendenvereniging van het museum

Aanmelden online uitzending

Meld u aan voor de online uitzending

Iedereen kan deze lezing gratis volgen. U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de lezing kunt volgen. De uitzending is vanaf een kwartier voor aanvang online.

Wonderbaarlijke prehistorische eilandcultuur

De grote stenen tempels van Malta zijn de oudste vrijstaande bouwwerken ter wereld. Ze zijn bijvoorbeeld duizend jaar ouder dan de grote piramides van Egypte. Deze tempels, de enorme ondergrondse graftombes en de archeologische vondsten uit deze bouwwerken zijn de stille getuigen van de grootse prestaties waartoe de prehistorische bewoners van het eiland in staat waren in de periode 3600-2500 v.Chr. Hun rituelen, religie en technische kennis zijn nog altijd omgeven door een zweem van mysterie. Opvallend daarbij zijn de abstracte mensfiguren die in de tempels zijn gevonden (waaronder de beelden van volumineuze figuren) en uiteindelijk het abrupte einde van deze tempelcultuur. Luc Amkreutz werpt in deze livestream-lezing een blik op de opkomst en ondergang van een fascinerende beschaving.

Een van de beelden van volumineuze figuren die op Malta zijn gevonden.

Tempel van Ta Hagrat op Malta (foto: Steve Psaila)

Bezoek ons: