Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Eindexamenboeken CE 2020

Uitgeverij Hermaion is een educatieve uitgeverij op het gebied van Klassieke talen en cultuur. Het is inmiddels traditie dat de Hermaion studiemiddag de opmaat vormt voor de Week van de Klassieken. De middag biedt een gevarieerd programma met lezingen en presentaties rondom de thema’s van de eindexamenboeken voor CE 2020.

Deze studiemiddag wordt gehouden in het kader van de Week van de Klassieken (26 maart t/m 5 april 2020) en is georganiseerd in samenwerking met Uitgeverij Hermaion.

Twee lezingen Grieks en Latijn

Tijdens de middag komen onderwerpen uit diverse uitgaven van Hermaion aan bod. Herman Altena (Klassiek Theater) spreekt in het kader van de eindexamenbundel Bacchae (eindexamen Grieks 2021). Olga Tellegen-Couperus vertelt over de historische en juridisch achtergrond waartegen het proces tegen Sextus Roscius zich afspeelde (Pro Sexto Roscio Amerino, eindexamen Latijn 2021).

Presentaties recente boeken

Behalve de eindexamenbundels zijn afgelopen jaar ook twee uitgaven voor GTC en LTC verschenen. De eerste is Verhalen uit de Odyssee. Auteurs Reinoutje Artz en Annet van den Bergh gaan in op de verschillende routes die Odysseus mogelijk gevaren zou kunnen hebben, volgens diverse onderzoekers. Ton Jansen en Fanny Struyk nemen u mee door de nieuwste Hermaion-uitgave Roma. Het oude Rome in literatuur, bouwkunst en beeldhouwkunst, een boek dat geschikt is voor een lectuurpensum, maar zeker ook ter voorbereiding op een Romereis.

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 26 maart t/m 5 april 2020 tien dagen lang verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl.

Studiemiddag Hermaion

Bezoek ons: