Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Leiden en de oudheid

Deze zomer kunt u aansluiten bij de stadswandeling Leiden en de oudheid. Met een ervaren gids gaat u op zoek naar bijzondere overblijfselen uit en verwijzingen naar het (klassieke) verleden in de Leidse binnenstad.

  • data: elke zaterdag en zondag in juli en augustus 2019¹
  • tijd: 14.00 – 15.30 uur
  • verzamelpunt: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden (route)
  • kosten: € 7,50 p.p. (max. 15 deelnemers per rondleiding)
  • tickets: te koop via onze ticket-website

¹ m.u.v. 13 en 14 juli

Langs klassieke en archeologische sporen in de Leidse binnenstad

De gids neemt u mee naar archeologische plaatsen en klassieke overblijfselen en verwijzingen in de Leidse binnenstad. Zo komen onder andere klassieke versieringen van gebouwen, middeleeuwse stadsbewoners en verscholen Griekse en Romeinse goden aan bod. De tocht door Leiden zit ook vol mooie verhalen die verbonden zijn met de collectie van het museum.

Stadhuis met bijzonder Egyptisch motief

De stadswandeling is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over historische bouwstijlen, bijzondere archeologische vondsten en de geschiedenis van het Rijksmuseum van Oudheden. Is het u bijvoorbeeld ooit opgevallen dat het Leidse stadhuis met een bijzonder Egyptisch motief is bekroond, of hoe mooi de klassiek ogende versiering van de Waag aansluit bij zijn functie? Weet u welke bijzondere ambachtsman er in de late middeleeuwen aan de Oude Varkenmarkt woonde, of welke Griekse en Romeinse goden u in Leiden kunt tegenkomen? Bovendien geeft het woonhuis van de eerste directeur van het Rijksmuseum van Oudheden blijk van de nodige beroepsdeformatie? Tijdens de wandeling komt u dit, en nog veel meer, te weten.

Stadsrondleiding Leiden stadswandeling

Bezoek ons: