Ga op reis naar het oude Egypte

Egypte is een warm land met een grote woestijn, waar al duizenden jaren piramiden en tempels staan. Met deze speurtocht ga je kennismaken met het leven van de oude Egyptenaren. Zij geloofden in een leven na de dood en daarom kregen ze ook in hun graf mooie en bijzondere spullen mee. Veel van wat je in het museum gaat zien is ruim tweehonderd jaar geleden opgegraven en naar Leiden gebracht. Het zijn vooral voorwerpen van rijke Egyptenaren, van duizenden jaren geleden.

Ben je klaar om te vertrekken voor je reis? Stap in je bootje, hijs de zeilen en vaar stroomopwaarts over de rivier de Nijl!

  • voor kinderen vanaf 8 jaar
  • prijs: € 2,95
  • verkrijgbaar bij de kassa van het museum
Speurtocht Egypte

Prijsvraag

Heb je de speurtocht Egypte in het museum gedaan en weet je het antwoord van de prijsvraag? Vul dan het formulier hieronder in en klik op de knop ‘versturen’. Elke maand trekken we uit de juiste antwoorden de winnaar van een Egyptisch prijzenpakket.

(Optioneel) Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief over:
Aangemeld voor de nieuwsbrief? Je ontvangt dan binnen enkele minuten een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Pas als je deze link hebt gevolgd, is je inschrijving voltooid. Je ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid

Nog meer speurroutes