Op zoek naar archeologische voorwerpen uit eigen bodem

Kom naar de vaste tentoonstelling Archeologie van Nederland en ga op zoek naar bijzondere archeologische voorwerpen uit eigen bodem.

Speurtocht Archeologie van Nederland

Ga als een echte onderzoeker aan de slag!

Nieuwsgierig naar wat archeologen in de bodem van Nederland hebben gevonden? Met deze speurtocht ontdek je de geschiedenis en archeologie van Nederland door allerlei voorwerpen uit verschillende tijden te onderzoeken. Je gaat daarbij te werk als een echte archeoloog: je kijkt naar verschillende materialen, bedenkt waarvoor een voorwerp werd gebruikt en soms moet je ook rekenen of iets tekenen.

  • voor kinderen vanaf 8 jaar
  • prijs: € 2,95
  • verkrijgbaar bij de kassa van het museum

Prijsvraag

Heb je de speurtocht over de vaste tentoonstelling Archeologie van Nederland gedaan in het museum en weet je het antwoord van de prijsvraag? Vul dan het formulier hieronder in en klik op de knop ‘versturen’. Elke maand trekken we uit de juiste antwoorden de winnaar van een prijzenpakket.

  • *=verplicht veld
    Nieuwsbrief: je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen. Pas als je deze link hebt gevolgd, is je inschrijving voltooid. Je ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid

Nog meer speurroutes