Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Archeologisch onderzoek in de Delftse spoortunnel

De Delftse Stadsarcheoloog Steven Jongma houdt een livestream-lezing over archeologisch onderzoek tijdens de aanleg van spoortunnel in Delft. Hij houdt de lezing in het kader van de huidige tentoonstelling Retourtje verleden.

  • datum: dinsdag 12 januari 2021
  • tijd: 20.00 – 21.00 uur
  • locatie: livestream vanuit het Rijksmuseum van Oudheden
  • kosten: gratis
  • georganiseerd door RoMeO, de vriendenvereniging van het museum

Aanmelden livestream

Meld u aan voor de livestream

Iedereen kan deze lezing gratis volgen. U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de lezing kunt volgen. De livestream is vanaf een kwartier voor aanvang online.

Speuren onder het spoor

De aanleg van een spoortunnel op de grens van de historische binnenstad van Delft was de aanleiding voor een langdurig en grootschalig archeologisch onderzoek. Hierbij werden de resten gevonden van ruim achthonderd jaar bewoningsgeschiedenis.

Van oudste telescoop tot kegelballen

Het onderzoek gaf nieuwe inzichten in de ontwikkeling van de stadsverdediging. Het leverde bovendien vele bijzondere en unieke objecten op. Van de oudste telescoop van Nederland tot de kegelballen van een sociëteit: de vondsten vertellen het verhaal van de stad in zijn volle breedte. Tijdens deze lezing zal stadsarcheoloog Steven Jongma u meenemen in het spoortunnelproject en inzicht geven in de mooiste en belangrijkste resultaten.

Retourtje verleden opgraving Delft

Bezoek ons: