Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Kennismaken met de oude Grieken

Het speur- en doeboekje Grieken laat kinderen op een laagdrempelige en speelse wijze kennismaken met de oude Grieken. Ze moeten eerst in het museum speuren en goed kijken naar eeuwenoude objecten, om vervolgens een opdracht te doen.

De inhoud van het Speur- en doeboekje Grieken is afgestemd op het kinderboek Willewete – De Grieken. Het is verkrijgbaar in de museumshop en kost € 15,95. Mocht u het boek kopen, dan krijgt u het speur- en doeboekje er gratis bij.

Speur- en doeboekje Grieken speurtocht

Willewete Grieken is een boek van kinderboekenschrijfster Suzan Boshouwers en illustrator Veronica Nahmias. Bij het boek is een speurroute door het museum gemaakt, voor kinderen vanaf 5 jaar.

Tijdreis naar het oude Griekenland

“Kom! We gaan terug naar het oude Griekenland,” zegt Alexios. Hij maakt een tijdreis naar het oude Griekenland en laat hen daar van alles zien. Waarmee speelden kinderen en waarom waren sporters bloot? Wie waren de Griekse helden en wat deden de oude Grieken in hun vrije tijd? Hoe belangrijk waren wetenschappers en wat is democratie? Op deze en andere vragen krijgen kinderen het antwoord met dit speur- en doeboekje Grieken.

Nog meer speurroutes

Bezoek ons: