Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Kunst en kitsch in de Egyptische collectie

In een privécollege op woensdagmiddag vertelt een van de conservatoren van het museum over zijn of haar favoriete voorwerp uit de collectie. Op woensdag 14 november is dat Lara Weiss (collectie Egypte). Ze vertelt over archeologische objecten in de Egyptische collectie van het museum die al dan niet authentiek zijn.

Lara Weiss

In 2018 bestaat het Rijksmuseum van Oudheden tweehonderd jaar en dat feest vieren we graag samen met u als museumbezoeker. Daarom zijn er in heel 2018 tweehonderd vip-events voor de échte liefhebbers van het museum en de oudheid, met kijkjes voor en achter de schermen.

Woensdag 14 november: Kunst en kitsch in de Egyptische collectie

Lara Weiss, conservator collectie Egypte vertelt over archeologische objecten in de Egyptische collectie van het museum die al dan niet authentiek zijn. Nog altijd doet het oude Egypte ons versteld staan vanwege de mooie kunstvoorwerpen die er duizenden jaren geleden werden gemaakt. Blijkbaar appelleren ze aan een soort tijdloos gevoel voor schoonheid en esthetiek. De oude en waardevolle voorwerpen zijn daarom in trek bij vele verzamelaars, ook als het om replica’s gaat. In het privécollege Kunst en kitsch krijgt u aan de hand van zowel echte oud-Egyptische voorwerpen als vervalsingen inzicht in het herkennen van authentieke Egyptische kunst. Daarnaast legt Lara Weiss ook uit wat de maatschappelijke consequenties van legale en illegale kunsthandel zijn en vertelt ze over de bijbehorende (inter)nationale wetgeving. (tickets)

Bezoek ons: