Lezing thuis of in het museum

U kunt deze lezing naar keuze bijwonen in het museum (vooraf aanmelden verplicht, coronatoegangsbewijs verplicht) of thuis volgen via een livestream (aanmelden voor link).

Corona-update

Gezien de onzekere situatie rondom corona is het mogelijk dat deze lezing alleen als livestream kan worden gehouden. Mocht dat straks inderdaad zo zijn, dan zullen we degenen die zich hebben aangemeld voor bijwonen in de Tempelzaal zo snel mogelijk per e-mail op de hoogte brengen.

Lezing door Eric M. Moormann

Prof. dr. Eric M. Moormann (emeritus hoogleraar Klassieke Archeologie aan de Radboud Universiteit) houdt een lezing over keizer Domitianus. Na Augustus geldt Domitianus als de actiefste bouwheer in de stad Rome zelf. In zijn lezing vertelt Eric Moormann over de monumenten die Domitianus in Rome liet bouwen en brengt zodoende het beeld van ‘Domitianopolis’ tot leven.

  • datum: dinsdag 11 januari 2022
  • tijd: 20.00 – 21.00 uur, zaal en museumcafé open vanaf 19.30 uur
  • locatie: Tempelzaal (Rijksmuseum van Oudheden, max. 60 personen) of thuis via livestream
  • kosten: € 5 (livestream is gratis) | RoMeO-leden gratis toegang
  • georganiseerd door RoMeO, de vriendenvereniging van het museum
  • onderdeel van de Domitianus-lezingenserie in het kader van de tentoonstelling God op aarde

U kunt de lezing Domitianopolis naar keuze bijwonen in het museum (vooraf aanmelden verplicht, coronatoegangsbewijs verplicht) of thuis volgen via een livestream (aanmelden voor link).

Rome als stad van Domitianus

Keizer Domitianus (81-96) ging als een van de slechtste keizers van het Romeinse imperium de boeken in. Gelukkig is er door modern onderzoek een veel genuanceerder beeld van de derde heerser uit het geslacht van de Flavii ontstaan. Het vormt de basis voor de grote tentoonstelling over Domitianus in het museum vanaf 17 december 2021. Na Augustus geldt Domitianus als de actiefste bouwheer in de stad Rome zelf. In deze lezing bespreekt Eric Moormann de zichtbare en minder zichtbare monumenten van Rome en brengt zodoende het beeld van ‘Domitianopolis’ tot leven.

Vriendenvereniging RoMeO

Elke tweede dinsdag van de maand organiseert RoMeO, de vriendenvereniging van het museum, een avondlezing. Het museumcafé is deze avond geopend vanaf 19.30 uur. Voor de toegang tot het museum is een coronatoegangsbewijs verplicht.

Aanmelden livestream thuis

Meld u aan voor de livestream

Iedereen kan deze lezing thuis gratis volgen. U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de lezing kunt volgen. De uitzending is vanaf een kwartier voor aanvang online. De link blijft twee weken geldig, zodat u kunt terugkijken.

Aanmelden bijwonen in het museum

  • Voer een getal tussen 1 en 4 in.
  • *=verplicht veld
    Nieuwsbrief: u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid

Templum Pacis Domitianopolis

Templum Pacis in Rome