Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Activiteiten voor kinderen

Tijdens de zomervakantie (4 juli t/m 30 augustus 2020) kun je van alles over de Romeinen ontdekken in het Rijksmuseum van Oudheden. Het museum is elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur.

Familietentoonstelling Romeinen langs de Rijn

Ga mee op verkenning langs de Romeinse grens! Wil jij de taal van de Romeinen uitproberen, uitpluizen wat jouw Romeinse naam is of een kijkje nemen in de keuken van de Romeinen? Laat je hersens kraken met de opdrachten uit het doe-boekje (€ 2,95) en kijk je ogen uit in de familietentoonstelling Romeinen langs de Rijn. Daar ontdek je samen hoe je een Romein kunt zijn.

Aan de slag – Romein in een dag! (gratis, vanaf 7 jaar)

Wist een Romeinse dokter wel hoe een lichaam in elkaar zat? En aten de Romeinen ook al pizza? Ga aan de slag in het museum en ontdek het zelf. Maak selfies bij de voorwerpen die je ontdekt en verdien stempels voor je paspoort. Wanneer je alle stempels hebt verzameld, kun jij jezelf een echte Romein noemen.

Romeinse stad van Playmobil (gratis)

Hoe de Romeinen woonden, kun je zien in de grote entreehal van het museum. Want daar staat een Romeinse stad van Playmobil! Compleet met stadspoort, pleintjes, tempels, markt, winkeltjes en bewoners. Bekijk de stad maar eens goed van alle kanten: zie je het beroep terug dat je uitprobeerde in ‘Romein in een dag’?

Romeinen Quest (gratis, vanaf 10 jaar)

Heb je nog geen genoeg van de Romeinen? Zet dan de app Romeinen Quest op je telefoon. Daarmee volg je de Romeinen Marcus, Caius, Flavia of Valeria in museumzalen over Nederland in de Romeinse tijd. Door puzzels te kraken en te speuren naar aanwijzingen bepaal je hun reis en hun lot. En zo leer je al gamend de mooiste verhalen over de museumcollectie kennen.
Geschikt voor alle liefhebbers van de Romeinen en archeologie. De app Romeinen Quest is gratis te downloaden in de App Store en in de Play Store als onderdeel van de Limes-app.

Bezoek ons: