Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Duo-boekpresentatie Jona Lendering en Marcel Hulspas

Historicus Jona Lendering en wetenschapsjournalist Marcel Hulspas presenteren hun nieuwe boeken in een duo-presentatie, met korte voordrachten en wederzijdse interviews.

  • datum: donderdag 4 april 2019
  • tijd: 14.00 – 16.00 uur
  • locatie: Tempelzaal
  • entree: gratis (excl. museumentree)

Aanmelden

Aanmelden voor de opening kan via onderstaand aanmeldformulier. Wilt u nóg iemand aanmelden? Ververs dan de pagina en vul het nieuwe formulier in. Herhaal dit voor elke nieuwe aanmelding.

  • *=verplicht veld
    Nieuwsbrief: u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

Wahibre-em-achet en andere Grieken

Er zijn in de Oudheid tienduizenden landverhuizers geweest. Over hen gaat Lenderings verhaal Wahibre-em-achet en andere Grieken, het themaboekje van de Week van de Klassieken 2019. Dat behandelt niet zozeer de migranten zelf als wel de manieren waarop we hen, zowel historisch als archeologisch, kunnen herkennen.

Uit de diepten van de hel

Hulspas spreekt over zijn boek Uit de diepten van de hel (Athenaeum), over een cruciale periode in de wereldgeschiedenis: de abrupte ineenstorting van het Byzantijnse rijk en de opkomst van de islam. Aansluitend is er gelegenheid om beide boeken te kopen in de museumwinkel en zijn de auteurs van harte bereid uw exemplaar te signeren.

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 4 t/m 14 april 2019 op veel dagen verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl

Bezoek ons: