Deze boekpresentatie is volgeboekt. U kunt zich niet meer aanmelden.

Boekpresentatie door Martine van den Berg

In haar nieuwe boek Ontrafeld schetst Martine van den Berg hoe rampen en catastrofes uit het verleden de samenleving diep schokten en onze voorouders dwongen om nieuwe paden in te slaan. Wat kunnen we anno 2023 daarvan leren? En hoe zouden we deze lessen moeten gebruiken om onze maatschappelijke veerkracht te vergroten?

  • de boekpresentatie is volgeboekt
  • datum: donderdag 28 september 2023
  • tijd: 15.00 – 16.00 uur (zaal open vanaf 14.30 uur)
  • locatie: Leemanszaal, Rijksmuseum van Oudheden (deze boekpresentatie wordt niet via livestream uitgezonden)
  • kosten: gratis (excl. museumentree)

Na afloop kunt u het boek kopen en laten signeren door de auteur. Ontrafeld verschijnt op 19 september 2023 bij Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar. Het boek is vanaf die datum te koop in de museumwinkel voor € 26,99 (368 pagina’s, paperback).

Over Ontrafeld

De westerse samenleving is (meestal té) optimistisch ingesteld, waardoor rampen en catastrofes ons steeds weer verrassen. Maar onverwachte rampen zijn van alle tijden. Klimaatveranderingen in de prehistorie, de vluchtelingencrisis in de bronstijd, de Zwarte Dood: het zijn allemaal voorbeelden van catastrofes die de samenleving diep schokten en onze voorouders dwongen om nieuwe paden in te slaan. Wat kunnen we leren van de rampen uit het verleden om onze maatschappelijke veerkracht te vergroten?

Over de auteur

Martine van den Berg studeerde in Jeruzalem religie en archeologie en maakt podcasts waarin ze hedendaagse kwesties in een historisch perspectief plaatst. Naast haar liefde voor het verleden staat ze met beide benen in de moderne tijd: jarenlang werkte ze bij BigTech-bedrijven zoals Microsoft, Google en IBM.

Ontrafeld

Aanmelden

Deze activiteit is volgeboekt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden.