Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Livestream-kindercollege door Linda Dielemans en Djenné Fila

Deze middag vertelt kinderboekenschrijfster en archeologe Linda Dielemans over haar nieuwe boek Onder de golven. Het is een verhaal over Doggerland, een land dat heel lang geleden op de plek lag waar nu de Noordzee is. Ook illustrator Djenné Fila is erbij: ze maakte prachtige tekeningen in het boek. Het online kindercollege is live, dus je kunt Djenné en Linda alles vragen wat je wilt. Tip: verzin alvast wat vragen en kijk met je hele klas!

Onder de golven is te koop in de webshop van het Rijksmuseum van Oudheden (€ 20, hardback, 184 pagina’s, <12 jaar), of via de boekhandel. Het is begin april 2021 verschenen bij Fontaine Uitgevers, in het kader van de RMO-familietentoonstelling Doggerland.

Aanmelden livestream

Meld jezelf of de klas aan voor de livestream

Iedereen kan dit kindercollege gratis volgen. Je hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op je computer. Na aanmelding ontvang je per e-mail een link, waarmee je via de browser op je pc, laptop, tablet of smartphone de lezing kunt volgen. De uitzending is vanaf een kwartier voor aanvang online.

Prijsvraag: win een boek

Tot 18 mei kun je meedoen aan de prijsvraag en een gesigneerd exemplaar van Onder de golven winnen. Daarbij krijg je een prachtige poster van het boek toegestuurd. Geef antwoord op de vraag: Als je een bewoner van Doggerland zou kunnen ontmoeten, wat zou je hem of haar dan vragen? Stuur je antwoord vóór 18 mei a.s. naar publiciteit@fontaineuitgevers.nl.

Ontdek Doggerland

Wist je dat de bodem van de Noordzee eigenlijk een prehistorische schatkamer is? Dat er werktuigen te vinden zijn van duizenden jaren oud en botten van dieren die allang zijn uitgestorven? Linda Dielemans vertelt hoe ze voor het eerst kennismaakte met Doggerland, een wereld die is verdwenen onder de golven van de Noordzee. Djenné Fila laat zien hoe ze die mysterieuze verdronken wereld met haar tekeningen tot leven heeft gebracht.

Onder de golven Linda Dielemans Doggerland

Over Onder de golven

Iedereen kent de Noordzee. Als de zon schijnt, gaan we naar het strand en nemen een duik in de golven. In de winter of als het stormt, gaan we uitwaaien aan zee. We gaan erheen om te rennen of te vliegeren en we varen eroverheen als we naar Engeland gaan. Maar dat is niet altijd zo geweest. Honderdduizenden jaren geleden was er al wel een Noordzee, maar tussen het Europese vasteland en Groot-Brittannië lag een brede strook land: Doggerland. Het was een rijk gebied, waar jagende en vissende mensen en Neanderthalers alles hadden wat hun hartje begeerde. Onder de golven gaat over die prehistorische bewoners van dit bijzondere land. Hoe hielden ze zich staande in een omgeving en een klimaat dat steeds veranderde? Tussen de beschrijvingen door, lees je korte verhalen van mensen die mogelijk het Doggerland bewoonden.

Bezoek ons: