Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Online lezing door Lara Weiss

Voor zijn grootscheepse vernieuwingsplannen zocht het Egyptisch Museum in Caïro de afgelopen jaren samenwerking met vijf grote Europese musea met Egyptische collecties, waaronder het Rijksmuseum van Oudheden. In deze online lezing vertelt RMO-conservator Lara Weiss over de achtergronden en resultaten van dit bijzondere samenwerkingsproject.

  • datum: dinsdag 2 maart 2021
  • tijd: 20.00 – 21.00 uur
  • locatie: online uitzending, opgenomen in het Rijksmuseum van Oudheden
  • kosten: gratis
  • georganiseerd door RoMeO, de vriendenvereniging van het museum

Aanmelden online uitzending

Meld u aan voor de online uitzending

Iedereen kan deze lezing gratis volgen. U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de lezing kunt volgen. De uitzending is vanaf een kwartier voor aanvang online.

Europese samenwerking met het Egyptisch Museum

Het wereldberoemde Egyptisch Museum in Caïro huisvest de belangrijkste collectie Egyptische oudheden ter wereld. Het werd meer dan honderd jaar geleden opgericht als een van de eerste speciaal gebouwde musea buiten Europa. Maar later werden nog veel meer musea gebouwd en bovendien opent vlakbij de piramides van Giza het Grand Egyptian Museum (GEM) binnenkort zijn deuren. Daarom leek het een goed moment om ook de rol van de ‘moeder van de Egyptische musea’ aan het Tahrir-plein in Caïro opnieuw te definiëren en plannen voor de toekomst te smeden. Hiervoor zocht het Egyptisch Museum de samenwerking met vijf grote Europese musea met Egyptische collecties, waaronder het Rijksmuseum van Oudheden. In deze online lezing vertelt Lara Weiss u het laatste nieuws uit Caïro over de achtergronden en resultaten van het samenwerkingsproject, dat door de Europese Unie met € 3,1 miljoen wordt gesteund.

De gevel van het Egyptisch Museum in Caïro

Een zaal in het Egyptisch Museum in Caïro (1934, foto: Wikimedia)

Bezoek ons: