Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Met restaurator Alejandra Mamonde naar Studio RMO

Eén zondag in de maand leidt een van de conservatoren, restauratoren of een andere museummedewerker u rond over een van de vaste of tijdelijke tentoonstellingen. Deze maand neemt restaurator Alejandra Mamonde u mee naar de tijdelijke tentoonstelling/tekenatelier Studio RMO. Tijdens de Engelstalige museumwandeling vertelt ze meer over het restaureren van de negentiende-eeuwse gipsen kopieën van beroemde beelden uit de oudheid.

  • datum: zondag 23 februari 2020
  • tijd: 14.00 – 15.00 uur
  • kosten: gratis bij aankoop van een museumkaartje | vooraf aanmelden verplicht
  • verzamelpunt: Egyptische tempel in de Tempelzaal
  • maximaal 20 deelnemers
  • voertaal: Engels

Restaureren van gipsen beelden

Restaurator Alejandra Mamonde neemt u mee naar Studio RMO en gebruikt een aantal gipsen beelden uit deze tentoonstelling als illustratie van haar verhaal (in het Engels). Ze begint met een korte introductie over de geschiedenis en het belang van de collectie negentiende-eeuwse gipsafgietsels van het Rijksmuseum van Oudheden. Daarna laat Alejandra zien welke specifieke problemen ze tegenkomt als ze met dit zeer kwetsbare materiaal werkt. Ze legt uit wat de oorzaken van verval en verandering van het gips kunnen zijn, welke restauratietechnieken en materialen tegenwoordig worden gebruikt, en van welke ethische uitgangspunten bij restauratie wordt uitgegaan. Tijdens de rondleiding kunt u natuurlijk zelf al uw vragen stellen over gipsrestauratie en restauratie in het algemeen.

Aanmelden

Verstuur het onderstaande formulier om u aan te melden voor deze museumwandeling restauratie. U kunt slechts 1 persoon per aanmelding invullen. Wilt u nóg iemand aanmelden? Ververs dan de pagina en vul het formulier opnieuw in voor die persoon.

  • *=verplicht veld
    Nieuwsbrief: u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid

Museumwandeling Restauratie

Alejandra Mamonde restaureert een gipsen beeld in 'Studio RMO'

Bezoek ons: