Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Restauratie mummiekisten en papyri

Eén zondag in de maand leidt een van de conservatoren, restauratoren of een andere museummedewerker u rond over een van de vaste of tijdelijke tentoonstellingen. Deze maand neemt Helbertijn Krudop, restaurator van het Rijksmuseum van Oudheden, u mee voor een museumwandeling over de vaste tentoonstelling Egypte. Ze vertelt over de recente restauratie van een aantal mummiekisten en papyri, en de technieken die ze daarvoor heeft gebruikt.

  • datum: zondag 17 februari 2019
  • tijd: 14.00 – 15.00 uur
  • geen extra kosten (excl. entree museum)
  • verzamelpunt: Egyptische tempel in de Tempelzaal
  • maximaal 20 deelnemers

Restauratie van mummiekisten en papyri

In 2016 zijn de Egyptische zalen van het het Rijksmuseum van Oudheden vernieuwd. Niet alleen de zalen zijn verbouwd en opnieuw ingericht, maar ook een aantal objecten uit de collectie die hard toe waren aan een opknapbeurt, zijn onderhanden genomen door restaurator Helbertijn Krudop. Tijdens deze museumwandeling laat ze u een aantal mummiekisten en papyri zien en vertelt over de verschillende materialen en technieken waarmee deze oud-Egyptische objecten zijn gemaakt. U komt daarbij meer te weten over de gebruikte schilder- en vervaardigingstechnieken, hun veroudering en de restauratietechnieken die kunnen worden toegepast.

Aanmelden

Aanmelden voor de museumwandeling kan via onderstaand aanmeldformulier. Wilt u nóg iemand aanmelden? Ververs dan de pagina en vul het nieuwe formulier in. Herhaal dit voor elke nieuwe aanmelding.

Deze activiteit is volgeboekt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden.

Close up van een stukje te restaureren mummiekist

Close up van een stukje te restaureren mummiekist

Bezoek ons: