Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Met conservator Luc Amkreutz naar 'Oud-Europa'

Eén zondag in de maand leidt een van de conservatoren, restauratoren of een andere museummedewerker u rond over een van de vaste of tijdelijke tentoonstellingen. Deze maand neemt conservator Luc Amkreutz u mee voor een museumwandeling over de tentoonstelling Oud-Europa. U ziet een selectie ‘herontdekte’ archeologische voorwerpen uit dit gelijknamige, vergeten deel van de museumcollectie van het Rijksmuseum van Oudheden. Amkreutz vertelt over de geschiedenis van het archeologisch onderzoek in Europa en de resultaten van zijn onderzoeksproject.

  • datum: zondag 29 september 2019
  • tijd: 14.00 – 15.00 uur
  • kosten: gratis (excl. verplicht museumentree)
  • verzamelpunt: Egyptische tempel in de Tempelzaal
  • maximaal 20 deelnemers

Nieuw onderzoek naar een vergeten collectie

De collectie ‘Oud-Europa’ van het Rijksmuseum van Oudheden bevat honderden archeologische vondsten uit heel Europa, daterend uit de prehistorie tot aan de middeleeuwen. Deze verzameling leidde de afgelopen zestig jaar een slapend bestaan in de depots van het museum. Tot 2017. Toen startte een nieuw onderzoek naar het ontstaan van deze verzameling in de negentiende en begin twintigste eeuw. De eerste resultaten daarvan zijn tot en met voorjaar 2020 te zien in de kleine tentoonstelling Oud-Europa. U ziet een fraaie selectie zwaarden uit Denemarken, zeldzame Scytische sieraden, Duitse grafvondsten uit de Merovingische tijd, en verschillende vuistbijlen uit diverse landen.

Aanmelden

Aanmelden voor de museumwandeling kan via onderstaand aanmeldformulier. Wilt u nóg iemand aanmelden? Ververs dan de pagina en vul het nieuwe formulier in. Herhaal dit voor elke nieuwe aanmelding.

  • *=verplicht veld
    Nieuwsbrief: u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.

lees meer over ons privacybeleid

Bezoek ons: