Klik nogmaals op de knop om de filters te resetten Sluiten

Met Annemarieke Willemsen naar 'Middeleeuwse tuinen'

Eén zondag in de maand leidt een van de conservatoren, restauratoren of een andere museummedewerker u rond over een van de vaste of tijdelijke tentoonstellingen. Deze maand neemt Annemarieke Willemsen, conservator collectie Nederland middeleeuwen van het Rijksmuseum van Oudheden, u mee voor een museumwandeling over de tentoonstelling Middeleeuwse tuinen.

  • datum: zondag 26 mei 2019
  • tijd: 14.00 – 15.00 uur
  • geen extra kosten (excl. entree museum)
  • verzamelpunt: Egyptische tempel in de Tempelzaal
  • maximaal 20 deelnemers

Van jagen met valken tot Christus als tuinman

Wandel met conservator Annemarieke Willemsen over de nieuwe tentoonstelling Middeleeuwse tuinen: van de kruidentuin en de moestuin tot de liefdestuin en het paradijs. Onderweg staat u onder meer stil bij de inhoud van apothekerspotten, een middeleeuwse muizenval, jagen met valken, een liefdesliedje op een leitje, bloemenvazen, picknickende Perzische koningen en Christus als tuinman.

Aanmelden

Aanmelden voor de museumwandeling kan via onderstaand aanmeldformulier. Wilt u nóg iemand aanmelden? Ververs dan de pagina en vul het nieuwe formulier in. Herhaal dit voor elke nieuwe aanmelding.

  • *=verplicht veld
    Nieuwsbrief: u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen. Pas als u deze link hebt gevolgd, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt dan onze eerstvolgende nieuwsbrief.
lees meer over ons privacybeleid

Tulpenvaas uit Iran, 12de eeuw (collectie: Haags Gemeentemuseum).

Millefiori-tapijt met vogels, ca. 1525-1550 (collectie: Rijksmuseum Amsterdam).

Bezoek ons: